promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal eldobsz mindent, ilyen néven szerepel Magyarország az amerikai mesében

Azonnal eldobsz mindent, ilyen néven szerepel Magyarország az amerikai mesében

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Film & Sorozat
Kategória fejléc

Magyarország meglepő névvel szerepel a népszerű amerikai sorozatban.

Hosszú a sor: The Simpsons, South Park...

Ritkán szerepel Magyarország egy-egy amerikai mesében, de annál többször láthatjuk hazánkat japán animékben. Meglepő lehet, de Budapest többször is feltűnik animációs japán sorozatokban, és még olyan esetre is van példa, hogy a magyar főváros főszerepet kap. De találunk utalásokat több amerikai animációs szériában is, így többek között a The Simpsonsban vagy éppen a South Parkban is.

Ám a legérdekesebb mindezen említések közül az, amelyek a Futurama című sorozatban jön elő.

A Futurama sorozat jelenleg is elérhető a Disney+ streamingen, így bármikor feleleveníthetjük a szériát, amelyben bizony van egy nagyon vaskos utalás is Magyarországra, vagyis pontosan egy másik államalakulatra, amelyben Magyarország társország volt. Az utalás ugyanis az Osztrák-Magyar Monarchiára van kihegyezve.

A Futurama egy vízió az elképzelt jövőről, egy fiktív, de érdekes tér, ahol bármi megtörténhet, még ez az államalakulat is kissé újjáéledhet. A híres jelenet a harmadik évad első részében szerepel, az angol eredetiben ez a terület neve, ahová hőseink megérkeznek, hogy Robo-Hungarian Empire, tehát itt nem jelenik meg az osztrák fél neve.

A magyarban már úgy szerepel ez:

Roboosztrák-Magyar Monarchia

A sorozatban ez a rész inkább Erdélyre hajaz, a részben a sztori is erre hivatkozik elsősorban. A jelenetet megtalálhatjátok az interneten is, az alábbi videóban, amelyben még több magyar hivatkozás is megnézhető, a 6. perctől látható a Futurama-részlet: