promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világszenzáció, titkos magyar törzset találtak Afrikában, nagyon sokan vannak, így hívják magukat

Világszenzáció, titkos magyar törzset találtak Afrikában, nagyon sokan vannak, így hívják magukat

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Ez az egyik legkülönlegesebb magyar történet Afrikából.

Magyarok a piramisok árnyékában.

Magyarok a világ számos táján élnek, korábban bebizonyították azt is, hogy a három részre szakadt ország történetében rabszolgaként vittek magyarokat a Francia Királyság területére, akik ott később letelepedtek és települést is alapítottak, és ugyan több száz év eltelt már, mégis lehet még találni olyan neveket a francia településen, amelyből azonnal látszik, hogy magyar nevekről van szó.

A legkülönlegesebb magyar történet azonban Afrikához tartozik, méghozzá egy történelmileg nagyon fontos területhez, Núbiához, amely egykor az Egyiptomi Birodalom szomszéd állama volt, manapság pedig arról híres, hogy rengeteg piramis található a területen, több is mint Egyiptomban.

Magyaráboknak hívják ezt a titkos magyar törzset itt tehát Szudán és Egyiptom határában, a nevük jelentése pedig annyit tesz, mint magyar törzs.

Anyanyelvük núbiai.

Korábban pedig a későbbi Asszuáni-gát környékén éltek, otthonaikat azonban a gát építése miatt el kellett hagyniuk, de újjászervezték a településeiket. Több diaszpórájuk pedig nagyvárosokban él, többek között a szudáni Vád-Halfában vagy éppen az ország fővárosában. Kartúmban.

Az eredettörténetük szerint, amelyet több neves utazó is megerősít, még a mohácsi csata előtt érkeztek ide Egyiptom területére I. Szelim pasa hadseregével, később pedig itt telepedtek le. Az asszuáni magyarábok pedig Mária Terézia idejében érkezhettek, nekik pedig az lehet az eredetmondájuk, hogy őket a királynő utasította ki, ők a török uralom alatt térhettek át iszlám hitre a korábbi hódoltság területén.

Később több neves kutató is találkozott a magyarábok képviselőivel, sőt, még a második világháború hajnalán Magyarországra küldöttség menesztését is tervezték, ám végül a világégés közbeszólt.

Korábban több műsorban is foglalkoztak a történetükkel Magyarországon:

(via Wikipedia)