Ismeretlen hungarikum alapanyag, sok magyar családnak soha nem kerül az asztalára: így kell tökéletesen elkészíteni
Olvass tovább...
A csirke és a marha már a múlté, megérkezett az új szuperélelmiszer.
A Kifli Budapest egyik legnépszerűbb applikációja: leadhatod nekik a átelrendelést (de mára már egészen kibővült a termékpalettájuk) és az ígéretük szerint akár már másfél óra múlva csengethet nálad a futár. A Kifli időről időre bővíti a kínálatát és olyan kulináris különlegességek is felbukkanhatnak náluk, amikről a legtöbb ember talán azt sem tudja, hogy a világon árulnak ilyet, nemhogy Magyarországon. Engem az egyik legutóbbi hirdetésük lepett meg, ahol egy friss, hazai, magyar gazdaságból származó húst promótáltak. Ez pedig nem más, az emucomb.
Olvass tovább...
A vörös színe ellenére kifejezetten zsírszegény, emellett pedig fehérjedús. Futómadár lévén lehetetlen őt rossz körülmények között tartani, így az állat szépen fejlődik, egészséges és olyan természetes zsír-izom arányú hússal rendelkezik, ahogyan az a természetben is kialakulna nála. Az ára egy marhasteak-ével vetekszik: 10890 forint/kg, így egy szelet ára átlagosan 3267 forint körül mozog.
Az állattenyésztés a Bodrogközi Emufarmon folyik, akik kifejezetten büszkék a tevékenységükre és arra, hogy milyen minőségű húst tudnak a vásárlók asztalára helyezni. Az emu tenyésztése egy ideig akadályokba ütközött, mivel sokáig a veszélyes állat kategóriába tartozott. Innen 2013-ban kikerült, így a tartása már nem engedélyköteles és végzettség sem kell hozzá, cserében igen jövedelmező. Az állat szinte minden részére nagy a kereslet, húsa, bőre, olaja, zsírja, tolla és tojása egyaránt felhasználásra kerül.
Íze a marhahúshoz, vagy a vadhúshoz hasonló, de én személy szerint nem szeretem az ilyesféle összehasonlítást: az emuhúsnak emu íze van. Zsírja kozmetikumok alapanyaga, bőréből kisebb táskák, cipők készülnek, tollával dekorálnak és antisztatikus felülete miatt apró műszaki eszközöket portalanítanak vele, a tojása smaragdzöld színe miatt pedig keresett lakberendezési tárgy. Bár még kevesen tudnak arról, hogy ez az étel is felkerülhetne a családok asztalára, egyre szélesebb körben ismerik meg a felhasználók az emuhúst és a szakácsok látóterébe is bekerült ez az alapanyag a megszokott húsok mellé.
Olvass tovább...
Forrás: agraragazat.hu, magyaremu.hu