promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő termék a Kifli.hu kínálatában, fogadjunk te sem tudtál róla, hogy itthon is tenyésztik

Meglepő termék a Kifli.hu kínálatában, fogadjunk te sem tudtál róla, hogy itthon is tenyésztik

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

A csirke és a marha már a múlté, megérkezett az új szuperélelmiszer.

A Kifli Budapest egyik legnépszerűbb applikációja: leadhatod nekik a átelrendelést (de mára már egészen kibővült a termékpalettájuk) és az ígéretük szerint akár már másfél óra múlva csengethet nálad a futár. A Kifli időről időre bővíti a kínálatát és olyan kulináris különlegességek is felbukkanhatnak náluk, amikről a legtöbb ember talán azt sem tudja, hogy a világon árulnak ilyet, nemhogy Magyarországon. Engem az egyik legutóbbi hirdetésük lepett meg, ahol egy friss, hazai, magyar gazdaságból származó húst promótáltak. Ez pedig nem más, az emucomb.

Az emu húsa igazi szuperélelmiszer, ami tápanyagokban gazdag.

A vörös színe ellenére kifejezetten zsírszegény, emellett pedig fehérjedús. Futómadár lévén lehetetlen őt rossz körülmények között tartani, így az állat szépen fejlődik, egészséges és olyan természetes zsír-izom arányú hússal rendelkezik, ahogyan az a természetben is kialakulna nála. Az ára egy marhasteak-ével vetekszik: 10890 forint/kg, így egy szelet ára átlagosan 3267 forint körül mozog.

A Kifli.hu vastagra szeletelt, vákumcsomagolt különleges ajánlatáról készült fényképet itt nézheted meg. 

Az Egyél hazait! címszavak itt tökéletesen érvényesülnek, ugyanis egy itthoni farmról származnak a madarak.

Az állattenyésztés a Bodrogközi Emufarmon folyik, akik kifejezetten büszkék a tevékenységükre és arra, hogy milyen minőségű húst tudnak a vásárlók asztalára helyezni. Az emu tenyésztése egy ideig akadályokba ütközött, mivel sokáig a veszélyes állat kategóriába tartozott. Innen 2013-ban kikerült, így a tartása már nem engedélyköteles és végzettség sem kell hozzá, cserében igen jövedelmező. Az állat szinte minden részére nagy a kereslet, húsa, bőre, olaja, zsírja, tolla és tojása egyaránt felhasználásra kerül.

Bár már több kisebb és nagyobb gazdaság is működik hazánkban, a Bodrogközi Emufarm az egyik legismertebb. A gazdaság mindennapjairól maguk a tulajdonosok mesélnek:

Az emu elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet.

Íze a marhahúshoz, vagy a vadhúshoz hasonló, de én személy szerint nem szeretem az ilyesféle összehasonlítást: az emuhúsnak emu íze van. Zsírja kozmetikumok alapanyaga, bőréből kisebb táskák, cipők készülnek, tollával dekorálnak és antisztatikus felülete miatt apró műszaki eszközöket portalanítanak vele, a tojása smaragdzöld színe miatt pedig keresett lakberendezési tárgy. Bár még kevesen tudnak arról, hogy ez az étel is felkerülhetne a családok asztalára, egyre szélesebb körben ismerik meg a felhasználók az emuhúst és a szakácsok látóterébe is bekerült ez az alapanyag a megszokott húsok mellé.

A húsából kolbászt és zsírt is készítenek, de vagdalva, vagy egészben is megsüthetjük, de tatar beefsteak-nek is kiváló. Ez például egy igen ízletes elkészítési mód: