promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezért került 21 ezer forintba egy tányér marhapörkölt, felháborodott üzenetet kaptunk a Fejér vármegyei étteremtől

Ezért került 21 ezer forintba egy tányér marhapörkölt, felháborodott üzenetet kaptunk a Fejér vármegyei étteremtől

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Az étterem zokon vette a vendég panaszát, most tisztázzák a helyzetet.

Korábban megjelentettünk egy cikket, melyben egy vendég osztotta meg velünk panaszát egy Fejér vármegyei étteremmel kapcsolatos. Minden esetben örülünk, ha meghallgathatjuk a másik felet, nem példa nélküli, hogy egy-egy étterem magára ismer a történet alapján és elküldi nekünk az ő szemszögéből is a történteket. Így történt ez most is, reagált a vendéglátóipari egység a vedégnek arra a felvetésére, hogy mégis miért került 21000 forintba egy tányér marhapörkölt. Levelüket természetesen változtatás nélkül közöljük:

Kedves Promotions.hu! Először is had jegyezzem meg, hogy nem tartom etikusnak, hogy anélkül jelentették meg a nálunk fogyasztó vendég történetét, hogy nem kérdeztek meg minket arról, hogy pontosan mi történt. Bár az éttermünk nevét nem jelenítették meg, a konkrét tételből, melyet kiemeltek, könnyen felismerhetőek vagyunk, ez pedig így igen kellemetlen. Mivel nekünk elsősorban a vendégek elégedettsége, másodsorban pedig éttermünk jó hírneve is kiemelten fontos, így kérem, hogy éttermünk válaszlevelét is tegyék közzé az oldalukon.

Tehát: kezdeném azzal, hogy a felháborodott vendég panasza nem volt jogos.

Azt ő maga is elismerte, hogy úgy rendelt a pincérünktől, hogy nem kért étlapot, melyen természetesen korrekten fel vannak tüntetve a fogások árai. Az, hogy ezt ő nem igényelte, az ő egyéni döntése, kollégáiknak nem feladata a vendégre rátukmálni azt, ha nem szeretné. A második felvetését sem értem: vezetőként mérhetetlenül felháborítana, ha az egyik pincérem megjegyzést tenne a vendég által rendelt étel árára. Ez kisstílű, visszataszító magatartás, mintha nem néznénk ki azt, hogy van elég pénze nálunk enni.

Miért kerül ennyibe a marhapörkölt?

A magyarországi átlagos pörkölt árak valóban 4000 és 8000 forint között mozognak. Nálunk azonban ez az étel egy kuriózum, amolyan védjegyünk, melye hónapokig tökéletesítettük. Egy különleges marhafajtából főzzük, nagyon lassú tűzön, nagyon hosszú ideig, ráadásul ha nagy mennyiségben készítjük el, akkor megváltozik az íze, így egyszerre nem készítünk belőle sokat. Minden tekintetében különleges és páratlan fogás, ez alapján történt ennek az árazása.

Nem adhatjuk 4000 forintért, mivel úgy nekünk nem érné meg. Azt viszont nyugalommal konstatáltuk, hogy a vendégnek ízlett a fogás (meg is ette mindet), csak a számla végösszege nem tetszett neki.

Itt merül fel a kérdés, hogy mi számít drága éttermi számlának?

A válasz egyszerű: az, amit a vendég nem szeretne kifizetni. Ezzel pedig semmi gond nincs, mindenki eldönheti hol és mennyiért fogyaszt, azonban ezt a rendelés előtt kell felmérni, nem a fogyasztás után. Utólag nagyon stílustalan emiatt reklamálni, főleg, hogy lett volna lehetősége eldönteni, hogy mást rendel. A levélben többször kifőzdekén emleget minket, ezt pedig kikérném magamnak, de a szóhasználaton nem fogok fennakadni.

Köszönöm, hogy lehetőséget adtak a helyzet tisztázására, üdvözlettel: az étterem tulajdonosa.