promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rollerről támadtak a BKV buszsofőrjére a budapesti éjszakában, döbbenetes videó készült

Rollerről támadtak a BKV buszsofőrjére a budapesti éjszakában, döbbenetes videó készült

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Belföldi hírek
Kategória fejléc

Súlyos incidens történt, a busznak meg kellett állnia, a rolleres a sofőrt ráncigálta.

A fővárosi tömegközlekedés mindig tartogat hajmeresztő dolgokat, mind az utasok, mind pedig a munkatársak gyakran szembesülnek olyasmikkel, melyektől inkább megkímélnék az idegrendszerüket.

Ezúttal is valami hasonló történt a Ferenciek terénél, ahol egy taxis haladt az éjszakában, amikor egyszer csak feltűnt neki, hogy egy busz mellett valami szokatlan helyzet támadt. Elő is vette a telefonját és sebtében levideózta az esetet, azonban csak pár másodpercig láthatjuk a konfliktus szereplőit.

Döbbenetes videó készült

Az ennyiből is kivehető, hogy egy vélhetően bérelhető, elektromos rollerrel közlekedő hátizsákos férfi a rollerére állva gyakorlatilag ráncigálja a busz sofőrjét, aki próbál kinyúlni és ezzel hatástalanítani a támadást. Úgy tűnt, sikerült neki, hiszen a férfi ezt követően elhajolt az ablaktól.

Az nem derült ki, hogy mi váltotta ki ezt az amúgy utakra semmilyen módon nem való, megmagyarázhatatlan magatartást, mindenesetre a kommentelők nem kímélték a rollerest, aki szemmel láthatóan nem a konfliktuskezelés legjobb módszerét választotta.

Sok a támadás

Évente több hasonló támadás történik, annak ellenére is, hogy a járatok kamerákkal vannak felszerelve. Aki azonban agresszív magatartást tanúsít a BKK dolgozói ellen, súlyos büntetést kockáztat, akár börtönbe is kerülhet.

Tavaly egy éjszakai járat sofőrjét érte súlyos fizikai atrocitás, amikor egy részeg külföldi férfi bántalmazta a Móricz Zsigmond körtér végállomásán. A buszvezetőt koponya- és gerincsérülések gyanújával szállították kórházba.

Az ügy kapcsán a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke, Dorner Lajos úgy vélekedett, hogy a biztonsági szolgálat teljesen eltűnt az éjszakai járatokról, de már ellenőröket is alig látni.

Természetesen előfordul olyan is, amikor egy sofőr vesztette el a kontrollt a viselkedése felett. Idén nyáron egy elektromos kerekesszékes nő kísérőjének kezéből megpróbálta kivenni a telefont egy buszvezető a 136-os járaton, miután számon kérték, hogy miért nem engedte le a busz felszállást segítő rámpáját, ami a szabályzat szerint indokolt esetben kötelező. Az esetről hiába készült videó, megnyugtató lezárása nem volt az ügynek.

A kamerarendszer, és az utasok, szemtanúk által készített videók tehát úgy tűnik, nem elegendők, és a biztonsági szolgálat lehet az egyetlen olyan megoldás, ami hasonló esetekben gyors és valódi segítséget nyújthat, legyen az áldozat sofőr, vagy éppen utas.