promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes dolgot tett Szegeden egy buszsofőr egy fiatal lánnyal, rengetegen felháborodtak rajta

Döbbenetes dolgot tett Szegeden egy buszsofőr egy fiatal lánnyal, rengetegen felháborodtak rajta

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Sztorik & Olvasói levelek
Kategória fejléc
Promotions

Semmi joga nem volt ehhez, akkor sem lett volna, ha neki van igaza.

Egészen megdöbbentő és felháborító esetről számolt be egy fiatal magyar lány, aki csupán annyit tett, hogy felszállt egy buszra, a sofőr azonban belekötött, és ha ez nem lett volna elég, meg is ragadta a karját.

Kezdjük ott, hogy ehhez még akkor sem lett volna semmiféle joga, ha történetesen igaza van, és amit tett, arra sem mentség, sem magyarázat nincs, remélhetőleg következménye viszont már lesz:

Döbbenetes dolgot tett a buszsofőr

„Történt a minap, hogy fülessel szálltam fel a buszra (hozzáteszem nem szólt benne semmi). Köszönés az első, ahogy felszálltam, csippan a bérlet, erre a sofőr hangosan: »Jó napot kívánok!« Nem vettem fel, mert azt hittem a következőnek köszön. Erre megfogja a karomat, a napszemüvegen keresztül rámnéz: »Mondom jó napot kívánok!« Nem arról szól a történet, hogy köszönök-e vagy sem, de mióta fogdoshat meg random egy buszsofőr?”

– írta a posztoló a Threads-en.

„Persze, ahogy megfogott ráfordultam hogy: »Amint felszálltam, köszöntem«, a válasz: »akkor nem hallottam, elnézést«.”

„Nem vagyok panaszkodó típus, inkább csak fel vagyok háborodva, hogy ilyen 2024-ben még megtörténhet”

– tette hozzá, és teljesen jogos volt a felháborodása, a kommentelők pedig hasonló véleményen voltak, mint a zaklatott nő.

„Mindenképpen jelentsd a dolgot, van rá felület. Nehogy mással is ezt csinálja, legyen következménye”

– írta az egyik hozzászóló, és ez volt a leghasznosabb és leghiggadtabb tanács, hiszen aki egyszer ilyet csinál, az várhatóan legközelebb is hasonlóan fog reagálni.

Ilyesmihez egyébként még akkor sincs joga egy buszsofőrnek, ha egy utas szabálytalanságot követ el, hiszen még az utazás megtagadására is szigorú szabályok vonatkoznak – ám természetesen itt egyik eset sem állt fenn, és ha így lett volna, sem érhet hozzá az utashoz.

Hogy lesz-e következménye az esetnek, az már csak a posztolón múlik, mindenesetre az ehhez hasonló történéseket, illetve azok bejelentését minden alkalommal vizsgálják, és ha bizonyítható, úgy jó eséllyel fegyelmi, vagy felfüggesztés is lehet a vége, ennél komolyabb esetekben (például tettlegesség esetében) pedig akár még bíróságra is kerülhet az ügy.