promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Öngyilkos jelölt vagy terrorista a Völgyhídon? Döntsd el Te, nem lesz egyszerű

Öngyilkos jelölt vagy terrorista a Völgyhídon? Döntsd el Te, nem lesz egyszerű

Borítókép:  Profimedia
Autó & Motor
Kategória fejléc

Bár még csak október van, de ennél durvább eset nem lesz. 

Szürreális Jelenet a Kőröshegyi Völgyhídon

A Kőröshegyi völgyhídon szeptember végén valóban különösen veszélyes jelenet zajlott le, amikor egy figyelmetlen sofőr figyelmen kívül hagyta a terelést, átgázolt a lezáráson, és a forgalommal szemben haladt tovább. Az eset szürreálisnak mondható, mivel a sofőr észre sem vette, hogy szabálytalanul, az autópálya rossz oldalán halad, ami könnyen tragédiához vezethetett volna. Szerencsére senki sem sérült meg, a baleset elkerülésében azonban komoly szerepe volt a másik sofőr gyors reakciójának.

Példaértékű Reakciók: A Kamionsofőr és az Útellenőr Hősiessége

A Révész Trans Kft. egyik kamionsofőrje azonnal jelezte a veszélyt villogtatással, ezzel figyelmeztetve a többi közlekedőt. Az esemény hőse azonban nem csak ő volt: az autópálya felügyeletének egyik munkatársa is azonnal cselekedett, értesítette a rendőrséget és helyreállította a terelést, biztosítva, hogy a forgalom biztonságosan haladhasson tovább.

A Figyelmetlenség Veszélyei Vezetés Közben

Ez az eset jól rávilágít arra, hogy a sofőrök figyelmetlensége, különösen a terelések és lezárások környékén, komoly balesetekhez vezethet. A vezetés közbeni telefonhasználat, evés vagy bármilyen más tevékenység gyakran elvonja a figyelmet, és egy rövid pillanatra is veszélyes lehet.

Egyetlen SMS elolvasása alatt akár 500 métert is megtehetünk úgy, hogy közben nem figyelünk az útra, ami olyan, mintha „vakon” vezetnénk fél kilométert. Ezért is fontos, hogy a vezetés közbeni figyelmetlenséget minimálisra csökkentsük, és mindig tartsuk be a forgalmi szabályokat, különösen a munkaterületeken.

Az autópályákon végzett munkálatok, mint amilyen a Kőröshegyi völgyhídon is zajlott, a közlekedésbiztonságot szolgálják, és a terelések nem véletlenül vannak kijelölve. A balesetek nagy része elkerülhető lenne, ha a sofőrök körültekintőbbek lennének. A figyelmetlenség, mint például a telefonhasználat, az egyik leggyakoribb ok, ami miatt tragédiák történnek az utakon​.