promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezért nem akart Koncz Zsuzsa egy színpadra állni Kovács Katival és Zalatnay Saroltával, régi titkot mesélt el

Ezért nem akart Koncz Zsuzsa egy színpadra állni Kovács Katival és Zalatnay Saroltával, régi titkot mesélt el

Borítókép:  Koncz Zsuzsa
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Ezért nem akart Koncz Zsuzsa egy színpadra állni Kovács Katival és Zalatnay Saroltával, régi titkot mesélt el.

Koncz Zsuzsa sok évtizedes karrierje során számos híres magyar zenésszel dolgozott együtt ám ő magát sosem énekesnőként, hanem előadóként aposztrofálta. A hangos sikereknek és a népszerűségnek azonban voltak árnyoldalai is, amiről ő maga is beszélt Friderikusz Sándor podcast műsorában.

Ezek a történetek évtizedes távlatokból már nem tűnnek annyira lényegesnek, azonban sokáig uralta a közvéleményt a pletyka, hogy Koncz és Bródy egy párt alkotnak, aztán persze kiderült, hogy kettejük között csupán baráti a kapcsolat, ami azonban annyira szoros, hogy még közös emléktáblát is kaptak a balatongyöröki mólón, megismerkedésük 60. évfordulójára.

Később arról is szó esett, hogy Szörényi Leventével már korántsem volt ennyire felhőtlen a kapcsolata, hiszen szakmai kérdésekben többször is „problémássá vált az együttműködés”, és hiába tanult tőle sokat kezdőkorában, később már saját elképzelései voltak, ami nem tetszett Szörényinek.

Nem ez volt az egyetlen szakmai különbözés a pályafutása során, hiszen bár tervben volt, hogy pályatársaival, így Kovács Katival és Zalatnay Saroltával is színpadra áll majd, ám a dédelgetett szuperkoncert – javarészt Koncz Zsuzsának köszönhetően nem jött létre.

„Alapvetően a te ellánállásodon bukott meg?”

– kérdezte Friderikusz.

„Egy ideig igen, amikor kitalálódott, akkor igen. Szakmailag nagyon más terepeken mozogtunk, tehát amit én csináltam, az azt gondolom – én legalábbis -, hogy nagyon különbözött attól, amiben ők jók voltak, és ők csináltak, és nem lett volna értelme csak azért, mert mindenki énekesnek hívja a másikat. Ráadásul én nem is énekesnek hívtam magam, hanem előadónak”

– mondta

Kapcsolatukról Kovács Kati is beszélt korábban, mint mondta, soha nem voltak barátnők, de ellenségek sem, ám csak egy esetben mondana igent egy közös koncertre:

„Ha Karikó Katalin hív, jövök és odaállok Cini és Zsuzsa mellé a színpadra”

– mondta annak apropójából, miután kiderült, hogy a Nobel-díjas kutató is nagy rajongója Kovács Kati zenéjének.

Koncz Zsuzsa persze nem csak a múltra gondol, Friderikusz műsorában Azahriah zenéjéről is kérdezték, amire elég csattanós választ adott:

„Mindenkiről tudok, Azahriah-ra körülbelül egy évvel ezelőtt bukkantam rá, és akkor belehallhattam és úgy bólogattam, hogy mondom hát igen, ez is valami. Nekem egy kicsit ez hasonlított a 80-as évek eleji lakodalmas zenére, hát mondjuk lakodalmas rocknak, a Bugyi fivérek és a Csipkés kombiné”

-  fogalmazott.