promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Igazi hungarikum alapanyag fogott ki a Konyhafőnök versenyzőin, a kukából kellett főzniük annyit pazaroltak

Igazi hungarikum alapanyag fogott ki a Konyhafőnök versenyzőin, a kukából kellett főzniük annyit pazaroltak

Borítókép:  Rtl.hu
TV műsorok
Kategória fejléc

Minden magyar ember ismeri ezt a népszerű alapanyagot, a versenyzőket azonban sírásig hergelte.

Egyre nagyobb a tét és a hajtás a Konyhafőnök stúdiójában, azonban még mindig van egy olyan furcsa érzésünk, hogy a versenyzőknek könnyített pályán kell helyt állniuk. Óhatatlanul is más főzőműsorokhoz hasonlítom az RTL gasztroműsorát és a feladatok megugorhatósága nem tűnik elsőre túl nehéznek, ám mégis azt látjuk, hogy szinte nem tudnak olyan alapanyagot adni a versenyzőknek, ami ne fogna ki rajtuk. A mécses szinte minden adás alatt eltörik legalább egy embernél, tegnap sem volt ez másképp, könnyekből is jutott a stúdióba.

Fördős Zé, Kaszás Kornél, Rácz Jenő és Tóth Szilárd szigorú ítészek hírében állnak.

Ennek ellenére igyekeznek bátorítani is a versenyzőket, sőt, ha valaki nagyon elakad, akkor még le is szaladnak hozzá zöldséget pucolni, receptet egyeztetni, tésztát gyúrni, vagy egészen egyszerűen elmagyarázni, hogy mi is van az asztalukon, amiből főzni kellene. A mostani műsor feketebáránya az articsóka volt, a másik alapanyag pedig a pálinka, ami egyik magyar embernek sem ismeretlen, legalábbis ha fel kell idézni az ízét, akkor azonnal ott van a nyelvünk hegyén a jó öreg kerítésszaggató. Jó pálinkából pedig egyébként könnyebb főzni, meg az ízügyileg is jobban össze van rakva.

Érdekes ez a kettősség: az előttük főző csapatnak egy egész asztalnyi tenger gyümölcseit kellett felhasználni, polippal, sashallal, csigával, tehát olyan alapanyagokkal, ami nem mindennap megtalálható a magyar családok asztalán.

Visszatérve az articsókára: három dolgot kellett figyelembe venniük. Az articsókának és a pálinkának is szerepelnie kell az életben, aminek az alapja valamilyen tésztaféle legyen. Lehet az pite, gnocchi, tészta, szóval lehetőségek egész tárháza. És itt jön a probléma: szinte senki nem tudta megpucolni a zöldséget, a legtöbb szakácsjelölt a zöldség felhasználható részét dobta a kukába és az ehetetlen részét szerette volna megfőzni. A séfek nem győztek körbemenni és egyenként elmondani, hogy mit is kellene csinálni, de volt olyan versenyző, akinél a kukában turkálva próbáltak meg még felhasználható articsóka részt keresni. Az ételek minősége az értékelések alapján nem ütötte meg a mércét, ez azonban ne vegye el a kedvünket, ha épp nem hajt minket négy ember és a 60 perces időkeret, akkor érdemes otthon is beemelni a táplálkozásunkba, ugyanis nagyon egészséges és a látottakkal ellentétben nem nehéz vele dolgozni, igen hálás alapanyag, ami vitaminokkal is tele van.

Ebben a videóban Borbás Marcsi mutatja meg, hogy mit is kell tudni az articsókáról: