promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világhírű magyar étel fogott ki a Konyhafőnök versenyzőin, az egész országra szégyent hoztak

Világhírű magyar étel fogott ki a Konyhafőnök versenyzőin, az egész országra szégyent hoztak

Borítókép:  Rtl.hu
TV műsorok
Kategória fejléc

Nem kímélték a nézők a versenyzőket, nem értik ez hogyan fordulhatott elő.

Folytatódott a Konyhafőnök válogatója és a műsor rajongói tűkön ülve várták, hogy most mégis milyen étel fog majd ki a versenyzőkön. A mostani csapat kapta a legegyszerűbb feladatot, kicsit igazságtalannak is tűnik a többi versenyző megpróbáltatásaihoz képest: egy partitálat kellett készíteniük, amely bár sok elemből állt, ezek elkészítése nem igényel különösebb szaktudást. Készíteni kellett négy darab kaszinótojást, négy darab csirkenyalókát (ami a dobverőszerű rántott csirkecomb gyerekbarát elnevezése és tulajdonképpen a csirke előkészítési módját jelöli). Kencéket is készítettek: volt padlizsánkrém, franciasaláta (saját készítésű majonézzel) és tatár beefsteak. Továbbá elvárás volt még egy lepénykenyér vagy grissini megsütése is.

A Konyhafőnökből ismét kiesett egy versenyző és elkezdődött az egyéni főzés, ami minden eddiginél nagyobb felzúdulást okozott.

Az egyéni főzések alkalmával eddig sem kaptak túl bonyolult ételeket a versenyzők és ez most sem volt másképp: egy töltött káposztát kellett megfőzniük. A töltött káposzta egy igazi hungarikum étel, az ember gyerekkorában kóstolja meg az elsőt és nagyjából mindenkinek a fejében van elképzelés arról, hogy hogyan készül. Annyi volt a csavar, hogy minden húsféléből egy volt megtalálható a piactéren, így volt, akinek például halból kellett megoldania az egyébként klasszikus receptet. A versenyzők közül többen még soha nem ettek töltött káposztát, volt, aki pedig még sosem főzött ilyen ételt, ami furcsának tűnhet annak fényében, hogy valóban egy hungarikum fogásról van szó, ami ráadásul a karácsonyi menü elengedhetetlen része.

Rácz Jenő, Fördős Zé, Tóth Szilárd és Kaszás Kornél is meglepődtek az eléjük tálalt tányérokon.

Sajnos a töltött káposztába sokaknak beletört a bicskája és a nézők is egyre nehezebben viselik azt, hogy főzésre nyomokban sem elékeztető jeleneteket látnak egy olyan műsorban, ami elvileg a mezőny legjbb szakácsát szeretné megtalálni. A Redditen és a Facebookon minden adáshoz külön beszélgetőszobát, topicot hoznak létre és ott cserélnek véleményt az adás alatt, illetve után: míg a TV2-n futó Séfek séfénél azért akadt néhány közönségkedvenc, itt egyelőre még nem sokan ébresztették fel a nézők szimpátiáját.

Persze még nagyon az elején vagyunk, hagyjunk időt a műsornak kibontakozni.

Az az igazság, hogy a véleményposztok visszatérő eleme az, hogy nagyon hiányzik Sárközi Ákos személye a műsorból, annak ellenére, hogy a két új zsűritag számomra elég kompetens és profi, nagyon szakmai szemlélettel állnak hozzá a showműsorhoz.

Végül a töltött káposztás forduló után is lett kieső. A töltött káposzta tipikusan az az étel, amire mindenkinek van egy trükkje, tippje, fortélya, de az alap mindenhol ugyanaz. Így kell főzni a klasszikus töltött káposztát, ami másféle hússal is elkészíthető: