Fördős Zé a Konyhafőnök egy pontján keményen beszólt Sárközi Ákosnak, ezt nem vártuk volna tőle
Olvass tovább...
Átverték a zsűritagokat, kellemetlen volt a lebukás.
Lezajlott a Konyhafőnök első hete, ez pedig azt jelenti, hogy a séfek (és Fördős Zé) kiválogatták azokat a jelentkezőket, akikkel a későbbiek folyamán együtt szeretnének főzni. A tegnapi adás enyhén rendhagyó volt, ugyanis a felsorakozott versenyzők közül nem mindenkinek kellett főznie. Fördős Zé bejelentette, hogy van 10 olyan embernek újra bizonyítania kell, akik már kaptak kötényt, ugyanis vita alakult ki a zsűriben, arra vonatkozóan, hogy biztosan olyan emberek jutottak-e tovább, akik megérdemlik.
Olvass tovább...
Elsőként Svak-Apró Erika és Papp Attila főzött: fish and chipset kellett készíteniük házi majonézzel. Erika már adások óta a majonézzel foglalkozik és még mindig nem lett tökéletes, de Attila például pankó morzsába szerette volna beleforgatni a halat. A tökéletes fish and chips minden eleme ropogós, a hal pedig jobb esetben sörbundával készül, a szakácsoknak többször is oda kellett mennie, hogy kisegítség őket: végül Attilának távoznia kellett a versenyből, Erika továbbjutott.
A következő két páros feladata még egyszerűbb volt: Hajnis Bálint és Nyári Tamás a carbonara tészta hozzávalóit kapta meg. Az egyik legeygszerűbb tészta étel, amit otthon sem illik elrontani, mindkét versenyző tudta az elkészítés módját, de valamiért egyik sem úgy csinálta. Számomra ennek a kihívásnak a végkimenetele volt a legmegdöbbentőbb, mert a rövid recept pontos ismerte nélkül, már csak a hozzávalók viselkedése alapján ki lehetne következtetni, hogy mi, mi után, milyen hőmérsékleten következik. A zsűri is csalódott: mind a két fiút hazaküldték, pedig Nagy Tamás az évad óriási kedvence lehetett volna.
Fodor Flóri és a nagyon vagányan kelkáposztafőzeléket készítő Szabó Gábor következett egy klasszikus reggelivel: az Eggs Benedict-tel. Talán nekik volt a legnehezebb dolguk, mivel a hollandi mártás nem a legegyszerűbb dolog, de egy főzőverseny indulójaként azért elvárható, hogy ezek így fejből meglegyenek. Érdekes módon mégis a buggyantott tojás volt az, aminél Rácz Jenőnek közbe kellett lépni, mintha tippelgettek volna arról, hogyan is készül. Szabó Gábor sajnos kiesett, pedig izgalmas színfoltja lett volna a műsornak. Fodor Flórián is kiesett, ám Tóth Szilárd megmentette: odaadta neki a Joker kártyát, ezzel pedig visszakerült a versenybe.
Olvass tovább...
Nagy Szandra és Stefán Dalma szuflét készítettek, egy sósat és egy édeset. Voltak könnyek, meg szigor a zsűri részéről, ám végül mind a két lány megmenekült. A szuflé is egy kifejezetten egyszerű étel, ám ha 1-2 mozzanat esetében nem elég körültekintően járunk el, vagy egy apróságot elrontunk, akkor bukó az egész. It mind a két lány továbbjutott.
Dalma így búcsúzott szerelmétől, Bálinttól, akinek nem sikerült versenyben maradnia:
Kiss Niké-nek és Balogh Babett-nek steaket kellett sütnie, választott körettel. Itt gond volt a rizs, a bulgur és a kuszkusz elkészítésével is, de a hús mind a két lánynak egészen jól sikerült. A lányokat kegyetlenül megizzasztották, de végül ők is megúszták a kiesést, számomra egészen érthetetlen módon.
Ilyenkor természetesen a stressz órási szerepet játszik a versenyzők teljesítményében és abszolút elképzelhető az, hogy ilyenkor az ember még a nevét is elfelejti, de a konyha és a felfokozott tempó kéz a kézben járnak, aki ezt nem bírja elviselni és megtörik a nyomás alatt, annak sajnos valóban nincs keresnivalója még egy játékosnak szánt versenyben sem.
Gyakran éri az a vád a Konyhafőnököt, hogy nem veszi olyan komolyan a főzéssel kapcsolatos feladatokat, mint mondjuk a Séfek séfe, ezt a véleményt pedig Vomberg Frigyes is ossza, aki keményen odaszúrt a konkurens csatornának az egyik feladat alkalmával: