Lassan a séfek is kezdenek kétségbe esni, Fördős Zé-nek is elment a jókedve.
Folytatódik a versenyzők szanálása a Konyhafőnök műsorában. Ahogy nő a feszültség, úgy nő az emberek értetlensége is azzal kapcsolatban, hogy mégis: mit keresnek ezek az emberek egy főzőműsorban? Ahhoz, hogy a versenyzők továbbjussanak a következő fordulóban, két fronton kell teljesíteniük. Egyszer egy csapatfőzésben, utána pedig egyéniben. A csapatfőzés alatt ki kell választaniuk egy konyhafőnököt, aki fele a tálalásért, a munkafolyamatok koordinálásáért, a csapatmunkáért. A végén pedig, az eredményhirdetés után nagy döntés van a kezében: a nyertes csapatban kijelölhet valakit, akinek nem kell egyéniben főznie, a vesztes csapatban pedig valakit, akinek azonnal le kell vennie a kötényt és távoznia kell a műsorból.
[[cikk1]]
Elnézve a séfeket valahogy úgy gondolom, h9ogy a katonaság tőlük kér tippeket arra, hogy neveljenek fegyelmet, alázatot és szorgalmat a haza leendő védelmezőibe, mert ilyen precizitást, tartást és szigort még egyetlen szakma képviselőitől sem láttam. Ha elindulnak a pultjuk mögül, akkor a versenyzők remegni kezdenek, ha pedig valamiről akár egy mondatot is kérdeznek, akkor nagy esély van rá, hogy az adott étel a kukában végzi. Ilyen körülmények között persze nem egyszerű főzni, ráadásul nagy szívfájdalmamra (de a nézői vélemények is ezt támasztják alá) egyelőre szimpátiában kevesen emelkednek ki a mezőnyből, ennek köszönhetően pedig botrányosan működnek csapatban.
A csapatfeladatok egymás dinamikájának és képességeinek ismeretének hiányában elég nehezek, itt tudok megértően azonosulni a szereplőkkel és tulajdonképpen némileg elnézhetővé is válik a bénázás, amit a konyhán művelnek. Egymás lába alatt vannak, nem értik mit csinál a másik, idegesek, feszültek. Ráadásul itt a feladatok is nehezek: kedden egy egész malacot kellett feldolgozni, amiből kellett készíteni hurkát, kolbászt, vérpudingot (ami nem azonos a sült vérrel), szaftos sült húst, házi zsíros kenyeret, amihez a kenyeret is nekik kellett sütni, tepertőt, káposztasalátát és hagymás törtkrumplit 70 perc alatt.
[[cikk2]]
Nem csoda, hogy szinte alig tudtak valamit elkészíteni, a finom jelzőt pedig eddig még egyik csapat egyik étele sem nagyon kapta meg, esetleg az egész jó, ehető, van íze ami előfordul nagyritkán.
A szerdai csapat egy egész pulykát kapott, amiből levest kellett főzni, három különböző levesbetéttel, pulyka cordon bluet, kijevi pulykát, köretet és mártást. A piactéren hat percet töltöttek, bevásárolni sikerült, megfőzni már kevésbé. Két rossz csapat rossz tányérjából választották ki a séfek a kevésbé rosszabbat, ám itt óriási csavar jött a történetbe. Kiss Dávidot a csapata megválasztotta konyhafőnöknek, míg a másik csapatban Kovács Zsu szerette volna a vezető szerepet ellátni. Ezt meg is kapta és nagyjából az első két percben eldőlt, hogy nem tud ezzel a feladattal megbirkózni, amikor már arra is rosszul emlékezett, hogy mit kell főzniük.
A csapatuk szétesett, utasításokat nem adott, a csapattársainak nem segített, ennek fényében az irányítás is elmaradt, a tálalást pedig késve kezdte el, éppenhogy sikerült befejezni. Menet közben igen sok kritikát kapott a zsűritől, de még így is ők nyertek. Mikor megkérdezték, hogy kinek adja a védettséget, ki volt a csapatban a legjobb, akkor magát jelölte és már indult is a pódiumra, amikor Tóth Szabolcs dörgedelmes hangon rászólt: a stúdió vörösbe borult és kijelentette, hogy Zsu biztosan nem lesz védett, válasszon mást. Zsu szemmel láthatóan megdöbbent és baromi kínos volt az egész, végül Hamvas Zsuzsi kapta meg a védettséget.
[[cikk3]]
A keddi csapatnak szilvásgombócot, a másiknak pedig vadast kellett készítenie, nyúlból. A feladat bejelentése után a stúdióra rászállt a tanácstalanság, két olyan alap étel elkészítésénél, amit egy főzőversenyben minimum le kellene tudni hozni. A műsor miatt verbuválódott posztok alatt a nézők egyre inkább felháborodnak és attól tartanak, hogy az idei évadban főzésből nem sokat fognak látni, egymás szekálása, meg az egyéni drámák miatt pedig nem feltétlen ezt a műsort választanák. Egyre többen jelzik, hogy még egy-két adás erejéig adnak esélyt a versenyzőknek, ezzel pedig a műsornak és ha legalább néhányan nem villantanak valami főzőtudást, akkor arra nem szeretnék az esti tévénézős idejüket áldozni, hogy azt számolják, mennyi étel végzi a kukában, vagy szurkolnak azért, hogy legalább egy ne nyers húst tegyen valaki a séfek elé. Recepteket egyelőre nem ebből a műsorból tanulunk, az tuti.