promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sebestyén Balázs mindent felborít az RTL-nél, hatalmas változások jönnek már a jövő héttől

Sebestyén Balázs mindent felborít az RTL-nél, hatalmas változások jönnek már a jövő héttől

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
TV műsorok
Kategória fejléc
Promotions

Alaposan átvariálták az esti műsorokat a csatornánál, teljesen eltolódnak az időpontok.

Jönnek-mennek a saját gyártású műsorok a legnagyobb kereskedelmi csatornáknál, vége már azoknak az időknek, amikor még hosszú hónapokig húzták a nagyszabású formátumokat, ma már a többségét gyorsan lezavarják, kivétel talán a Megasztár és a Sztárbox.

Most azonban nem ezekről lesz szó, hanem a Házasodna a gazda 7. évadának végéről, a héten búcsúzó mezőgazdasági tematikájú randi-reality helyére ugyanis A mi kis falunk ismétlését tervezték, 21:45-ös hétköznapi indulással, ám egy váratlan fordulattal ezt most elhalasztotta az RTL.

Helyére – szintén napi jelleggel – Sebestyén Balázs beszélgetős műsora, a Gyertek át! érkezik, szintén a hetedik évaddal, így gyakorlatilag egész este Balázs lesz a képernyőn, hiszen a Nyerő Párost is ő vezeti – írja a Sorozatwiki.

A változtatás miatt az RTL Híradó késő esti kiadása 15 perccel eltolódik, így aki csak este tudja megnézni a nap történéseit, annak számolnia kell azzal, hogy 22:55 helyett csak 23:10-kor kezdődik a hírműsor. A mostani műsorváltozás ugyanakkor a Fókuszt és a Nyerő Párost, illetve a hétvégi programokat nem érinti.

Így áll a nézettség

A két kereskedelmi óriás továbbra is fej fej mellett állnak, a TV2 hajszálnyival vezet a nagy konkurens előtt, a teljes nézettség körében 19,6 és 19,5 százalékos arányt felmutatva. A TV2-nek a legnagyobb fegyverténye a Megasztár visszatérése, amely a kezdeti lelkesedés után hanyatlani kezdett, most azonban újult erőre kapott.

A 18-49-es korosztályban továbbra is az RTL-nek áll a zászló, a teljes lakosságot nézve azonban tartja minimális előnyét a TV2, amely A három nővérrel, a Kísértéssel és az Ázsia expresszel is tarolt az elmúlt időszakban, a Sztárban Sztár All Stars viszont kevesebbet hozott a vártnál.

Az RTL-nél nem minden ment ilyen fényesen, a Gyertek át és a Fort Boyard nem hozott túl jó számokat, az Árulók pedig épp a fináléra fogyott el – talán nem kellett volna ennyire egyértelműen belenyúlni a végébe és lelőni a poént idő előtt. A helyzetet viszont mentette az X-Faktor, ami a hét legnézettebb műsorszáma lett. Szintén nagyot ment a Házon kívül, a híradók között a már-már szokásosnak mondható különbség (pár tízezres) a TV2 javára döntötte a mérleg nyelvét.

A többi csatornát nézve nagyobb szeletet csak a Magyarország – Hollandia Nemzetek Ligája találkozó tudott kiharapni, illetve a nagy kereskedelmi csatornák mellett a Mozi+ és a Film+ versengett a dobogó harmadik fokáért.