promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Máris megvan az X-Faktor nyertese? Versenyző ennyire még soha nem tetszett a zsűrinek

Máris megvan az X-Faktor nyertese? Versenyző ennyire még soha nem tetszett a zsűrinek

Borítókép:  Profimedia
TV műsorok
Kategória fejléc

A legtöbb néző szerint már ki is derült a győztes. 

Az idei X-Faktorban már nem egy egészen kiváló éneklést hallhattunk - ám a 19 éves Szabó Bence teljesítménye még így is kiemelkedett a a mezőnyből.

Szabó Bence, a fiatal zagyvaszántói tenor, hároméves korában kezdte zenei tanulmányait, amikor édesanyja beíratta őt zeneóvodába, mivel már akkor is különösen vonzódott az énekléshez. Később Hatvanban, a Kocsis Albert Alapfokú Művészeti Iskolában folytatta tanulmányait, ahol Pálos Oszvaldné és Köles Éva énektanárok vezették be őt a népi énekek világába. Szabó Bence már fiatalon rendszeresen részt vett különböző énekversenyeken, ahol számos első helyezést ért el, és ekkor ismerte meg a színpad varázsát.

2017 és 2018 között a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának tagjaként gyarapította tudását egészen hangja mutálásáig, amely után egy évig pihent. 2019-ben folytatta klasszikus énektanulmányait Hatvanban Szabó Krisztina énekművész növendékeként. Ebben az évben megnyerte a II. Keönch Boldizsár Énekversenyt, és további sikereket ért el, például a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen is kimagasló eredményt produkált.

2020 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Gyakorló Szakgimnáziumának tanulója, ahol Szabó Magdolna énektanár és Baja Mónika korrepetitor segíti fejlődését. Az idei VIII. Országos Szakgimnáziumi Énekversenyen, ahol első helyezést ért el az első korcsoportban, szintén velük készült fel.

Szabó Bence több tehetségkutatóban is megmutatta tehetségét, többek között a The Voice és az X-Faktor című műsorokban is láthatták őt a nézők. Az X-Faktor válogatóján például Josh Groban „You Raise Me Up” című dalával varázsolta el a közönséget és a zsűrit, öt igent begyűjtve ezzel. Korábban a Kismenők című gyerek-tehetségkutatót is megnyerte, amely után csatlakozhatott a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusához, és szerepelt Massenet „Werther” című operájában is​ - az operakarrier azonban most kevésbé szerepel a tervei között, édesanyja szerint inkább a popzenei világ iránt érdeklődik.

X-faktor Szabó Bence

Posted by Éva Bartók on Friday, September 27, 2024

CSUKD BE A SZEMED ÉS CSAK HALLGASD! (19 éves srác) --------------------------- ÉLETRAJZ A zagyvaszántói fiatal tenor Szabó Bence már négy éves kora óta zene óvodába, majd zeneiskolába járt. Hatvanban a Kocsis Albert Alapfokú Művészeti Iskolában, először Pálos Oszvaldné, később Köles Éva énektanárok tanították neki a népi énekeket. Minden évben énekversenyeken vett részt, akkor ismerhette meg a színpad varázsát. Mindig nagy boldogság volt számára, amikor egy-egy verseny után első helyezéssel tért haza. 2017-2018 között a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának tagja volt egészen hanja mutaálásáig. Egy év pihenő után 2019-ben hatvani zeneiskolában klasszikus magánének szakon azonban folytatta tanulmányait Szabó Krisztina énekművész növendékeként. Ugyanebben az évben a II. Keönch Boldizsár Énekversenyen első helyezést ért el. Számos versenyen, többek között a Simándy József Nemzetközi Énekversenyen is csodálatos eredményt ért el. 2020 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Gyakorló Szakgimnázium tanulója, ahol énektanára Szabó Magdolna, korrepetitora pedig Baja Mónika. A VIII. Országos Szakgimnáziumi Énekversenyre már együtt készültek fel az idén, ahol az első korcsoportban, I. helyezést értek el. Szabó Bence álma, hogy operaénekes lehessen és nagy vágya, hogy felnőttként és végzett művészként újra énekelhessen a Magyar Állami Operaházban. (Édesanyja szerint nagy szívfájdalma, de már nem álma Bencének az operaénekesi pálya - most írta nekem.) ---------------------------- Josh Groban YOU RAISE ME UP (dalszöveg magyarul) Mikor levert vagyok, és a szívem megviselt; Mikor bajok jönnek és szívem túlterhelt; Akkor nyugodt vagyok és csendben várok, Míg te jössz, és leülsz egy kicsit velem. Felemelsz, így hegyeket tudok megmászni; Felemelsz, hogy viharos tengereken sétáljak; Erős vagyok mikor válladon lehetek; Felemelsz, hogy több legyek magamnál. Felemelsz, így hegyeket tudok megmászni; Felemelsz, hogy viharos tengereken sétáljak; Erős vagyok mikor válladon lehetek; Felemelsz, hogy több legyek magamnál. Nincs élet – nincs élet éhsége nélkül; Minden nyugtalan szív tökéletlenül ver; De mikor jössz, eltelek gyönyörrel, Néha azt hiszem, megpillantom az örökkévalóságot. Felemelsz, így hegyeket tudok megmászni; Felemelsz, hogy viharos tengereken sétáljak; Erős vagyok mikor válladon lehetek; Felemelsz, hogy több legyek magamnál. Felemelsz, így hegyeket tudok megmászni; Felemelsz, hogy viharos tengereken sétáljak; Erős vagyok mikor válladon lehetek; Felemelsz, hogy több legyek magamnál. Felemelsz, hogy több legyek magamnál.

Posted by Robert Adam on Thursday, September 26, 2024