promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sírásig alázott egy magyar tinit a buszsofőr, borzalmas beszámolót írt a lány édesanyja

Sírásig alázott egy magyar tinit a buszsofőr, borzalmas beszámolót írt a lány édesanyja

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Sztorik & Olvasói levelek
Kategória fejléc

Az volt a „bűne”, hogy felvitt egy kulacsot a buszra, amit meglátott a sofőr.

Ismét egy elkeserítő történet érkezett a hazai tömegközlekedés sötét bugyrából, a napokban a sofőrre támadó rolleresről írtunk, most azonban a buszos volt a hunyó, aki erélyesen ripakodott rá egy tinilányra egy kulacs miatt, majd kidobatta vele azt a járműről.

Ilyen viselkedés senkitől sem megengedett, főleg nem egy fiatal lány irányába, akinek csak egyetlen ember volt hajlandó segíteni, mint ahogy az anyuka Reddites beszámolójából olvasható:

„Gratulálok a 8:39-kor az Autóbusz állomásról induló 14-es busz sofőrjének, hogy az iskolába igyekvő, zárható kulaccsal felszálló lányomat megalázta és addig nem indult el, amíg a gyerek az amúgy nem olcsó kulacsot sírva ki nem dobta”

– kezdte a megdöbbentő történetet az anya.

„Remélem elégedett, büszke magára, hogy sikeres napja van és megalázott egy 17 évest. Reméljük, hogy ezzel elnyeri a hónap dolgozója címet. Nem mellesleg a nyitott borsodival felszálló, az ülésre fetrengő utastársakat nem sikerült leszállítani, ugye? Tényleg ez legyen a napod legnagyobb problémája. Gusztustalan”

– folytatta.

„Ugyanitt: köszönöm a hölgynek, aki látta az eseményeket, felvette a kulacsot, ő írt volna ide, ha nem én teszem.”

A kommentelők között sajnos meglehetősen sokan számoltak be hasonlóan rossz tapasztalatokról. Még elkeserítőbb, hogy a legtöbbször fiatal lányokon csattan az ostor, akiken a „hatalmukat” próbálják meg kiélni.

„Anno pár éve velem is megtörtént, Zala megye, egy kicsi termosszal akartam felszállni (nem a buszon meginni, zárható volt) és minősíthetetlenül ordibált velem, sírtam és kidobatta, addig nem engedett felszállni. Én panaszt tettem a Volánnál, tagadta és az lett a vége, hogy megintették, hogy »legyen udvariasabb«”

- írta az egyik hozzászóló.

Egy másik a Volán október elsejével megújított szabályzatát vette elő, miszerint:

„Az autóbuszon tilos fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani és csomagolatlan vagy nem visszazárhatóan nyitható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni, tartózkodni.”

Nyomatékosítva, hogy amennyiben csomagolt az élelmiszer és zárható az üdítős (bármilyen) palack, abban az esetben teljesen szabályos azt a buszon szállítani – ez egyébként már korábban is így volt. Remélhetőleg a szabályzatot minden hatalmával visszaélő sofőrrel alaposan elolvastatják a közlekedési vállalatnál, a következőbe pedig azt is beleírhatnák, hogy ne gyerekeken töltsék ki a frusztrációjukat.