
Elájult a külföldi, amikor megkóstolta a magyat ételt, két gyönyörű szóval fejezte ki, hogy mennyire ízlett neki
Olvass tovább...


A lángos ára még nem is lenne meglepő, de ami a tetejére került, azon mindenki kiakadt.
A TikTok-ra felkerült egy videó, amiben egy magyar fiatal mutatja meg, milyen is az, amikor Németországban próbálunk meg hazai ízeket keresni. A karácsonyi vásárok forgataga önmagában is elég csábító, így nem meglepő, hogy a lángos is felkerült az ottani ételpalettára. Az ára első hallásra sokkoló lehet, hiszen a sajtos tejfölös változatért 6 eurót kértek, ami nagyjából 2200 forintnak felel meg, mégis úgy döntött, muszáj kipróbálnia.
A videós már az elején jelezte, hogy nem az ár volt az, ami igazán mellbevágta. A német árakhoz és a helyszínhez mérten teljesen reálisnak találta a 6 eurót. A magyar vásárlók döntő többsége inkább attól tartott, vajon mennyire sikerül átadni a jól megszokott hazai lángos ízvilágát.

Olvass tovább...
A videó kommentelői is alátámasztották, hogy külföldön gyakran próbálják meg újragondolni a magyar ételeket, ami ritkán végződik sikerrel. A lángos esetében különösen érzékeny pont, ha a tejföl helyére valami teljesen más kerül, hiszen a hazai változatot pont ez teszi igazán karakteressé.
Ennek ellenére a videós korrektnek találta az ár érték arányt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Balaton partján hasonló összegeket kérnek el egy sajtos tejfölös lángosért, így önmagában a 6 euró még nem is lenne feltűnő. A különbség inkább az élményben, az ízben és a textúrában mutatkozott meg.

Olvass tovább...
A videóból megtudhatjuk, hogy a tészta íze messze volt attól a klasszikus, enyhén sós, frissen sült állagtól, amit itthon megszoktunk. A videós elmondta, hogy az egész jóval édesebb volt, mint egy magyar lángos, ráadásul vastagabb tésztát sütöttek, ami ráadásul nem ropogott.
A fiatal arról számolt be, hogy a sajtot nem spórolták ki a lángosról. Bőségesen szórták, ami elsőre biztatónak tűnt. Ám itt jött az a pont, ahol a nézők szerint valami nagyon félrement. A tejföl helyére ugyanis egy tejszínszerű, furcsán folyós masszát kentek, ráadásul nem is a tészta és a sajt közé, hanem közvetlenül a sajtréteg tetejére.
A végére pedig jött a lényeg, ami miatt az egész videó felrobbantotta a kommentmezőt. Kiderült, hogy a 6 eurós lángost tényleg tejszínnel készítették, nem tejföllel, így a magyar lángos egyik legfontosabb elemét teljesen lecserélték. Az eredmény pedig egy édesebb, vastagabb, kevésbé ropogós tészta lett, ami messze állt a hazai verziótól. A német karácsonyi vásárban tehát ugyan 6 euróba kerül a lángos, de a tetején bizony nem tejföl volt, hanem tejszín.
@marcilabundy Lángos Németországban?!
original sound - ClassicalIsNotBoring