.jpg?crop=1917,790,1,210&width=386)
Elképesztőt mondott a külföldi a magyar ételről, nem jutunk szóhoz
Olvass tovább...
Egyetlen falat elegendő volt ahhoz, hogy a külföldi szavai villámként terjedjenek: röviden, de kifejezően dicsérte az ízletes hungarikumot.
A magyar konyha régóta híres bátorságáról, fűszereiről és különleges alapanyagainak használatáról. A hagyományos étel nem egyszer állítja kihívás elé a külföldieket: a fűszerpaprikás gulyás, a ropogós lángos vagy a zsíros kenyér mind-mind azok az ínycsiklandozó fogások közé tartoznak, amelyeknek intenzív ízvilága gyakran okoz meglepetést a világ különböző kultúráiból érkező kóstolóknak, gasztrotesztereknek
A magyar gasztronómia ízeit nem kizárólag a jól ismert klasszikus fogások jellemzik – példaként említendő a gulyásleves vagy a híres lángos.
A ropogós kenyérre kent, fűszerezett marhavelő egyszerre testesíti meg a paraszti konyhából származó egyszerű fortélyokat és a magyar konyha gazdag és változatos ízeit.
Olvass tovább...
A marhacsontból kinyert velő és a ropogósra sütött pirítós egyedülálló párosításához gyakran társul friss, szeletelt hagyma, egy-egy csipetnyi só és bors, hogy még markánsabbá, intenzívebbé tegye a kóstolás élményét.
A külföldiek körében vegyes vélemény szokott születni a speciális receptek tesztelése közben.
Van, aki idegenkedve tekint az állati velőből készült fogásra, míg mások gasztronómiai kalandként tekintenek rá, amely felfedi a magyar konyha merészebb arcát.
Az utóbbi években egyre több turistát vonzanak a budapesti piacok és éttermek, ahol bátran kipróbálhatják ezt a különleges ennivaló variációt.
Velős pirítós - a régi vendéglők egyszerű fogásából lett modern gasztrosztár, amely még a külföldi származású gasztrovloggereket is lenyűgözi.
Olvass tovább...
A velős pirítós gyökerei a régi magyar vendéglők világába nyúlnak vissza, ahol sokáig a mindennapi, egyszerű ételek közé tartozott.
Egykor olcsó és laktató fogásként tartották számon, mára azonban sok étterem étlapjára prémium különlegességként került fel.
Nem egyszer látni, hogy külföldi vloggerek vagy gasztrobloggerek osztják meg élményeiket egy-egy falat után. Így történt most is: egy külföldi származású hölgy lelkesen vállalta a kóstolást, és reakciója mindent elárult az ikonikus csemege sikeréről.
Az első falat után egyértelműen kirajzolódott a hölgy reakciója, minden elismerését elnyerte az ínyenc fogás – röviden, de annál kifejezőbben így foglalta össze: „Nagyon-nagyon durva! Baromi jó cucc!”
További falatok után, elismerő bólogatást követően tette hozzá: Velős pirítós, imádom!
Olvass tovább...
A videó alatti hozzászólásokból kiderül, hogy a jelenet mennyire keltette fel az emberek figyelmét. Volt, aki azonnal gasztro-tippekkel látta el a hölgyet:
„Kóstold meg a tatár bifszteket!.” - írta hozzászólásában egy kommentelő.
Másokat inkább a hölgy személyisége ragadott magával:
„Ritkán mondom egy nőre, hogy gyönyörű, de ő az. És nagyon cuki, ahogyan beszéli a magyart.”
Előfordult olyan is, aki egyszerű jókívánságokkal reagált
„Egészségedre! Jó látni, hogy ennyire ízlik.”
Sőt, még külföldi származású felhasználók is billentyűt ragadtak
„Don’t do like that! You make me hungry! It’s one of my favourite food! Enjoy!” – ezzel is jelezve, hogy a magyar gasztronómia hatása országhatáron túlról is érezhető.
Az alábbi videóban látható az ételrajongó őszinte és szívmelengető véleménye:
@nuhamarci Velős piritós először#magyartiktok #magyar #mutimiteszel #takarodjonforyouba #baszadkiforyouba eredeti hang - NuMa