promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Egy étterem nem engedett leülni egy nőt vacsorázni, mikor megtudták, kit utasítottak el, rájöttek, óriásit hibáztak

Egy étterem nem engedett leülni egy nőt vacsorázni, mikor megtudták, kit utasítottak el, rájöttek, óriásit hibáztak

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Sose tudhatod hogy kivel állsz szemben, ráadásul az étterem is elismerte, ők is hibáztak. #étterem.

Egy nő túl kihívó ruhája miatt nem engedték be az étterembe – a reakciójára nem számítottak

Annak ellenére, hogy egyre több beszélgetés zajlik a társadalmi elfogadásról, a nemek közötti egyenlőségről és a diszkrimináció felszámolásáról, még mindig akadnak olyan helyek, ahol a nőket a ruházatuk miatt megítélik. Ez történt egy louisianai ápolónővel, Y'Mine McClanahannel is, amikor egy étteremben igazságtalan bánásmódban részesült, de nem hagyta szó nélkül az esetet.

McClanahan, aki a közösségi médiában Miney M Mac néven ismert, júliusban osztott meg egy posztot a Baton Rouge környékén található Stabs Prime Steak and Seafood nevű étteremről, ahol egy diszkriminatív öltözködési szabály miatt tagadták meg tőle a belépést. Pedig az ápolónő korábban többször is viselte ugyanazt a ruhát ebben az étteremben, most azonban azt mondták neki, hogy az túl kihívó.

[[cikk1]]

Kettős mérce: a vendég és a felszolgálók ruhája

McClanahan egy videót is csatolt a bejegyzéséhez, amelyben egy fehér csőtopot és hozzá illő szoknyát visel. Felháborította, hogy bár korábban nem volt gond ezzel a szettel, most hirtelen túl soknak ítélték. Az étterem tulajdonosa azt mondta neki, hogy a felsőrésze túl kihívó, és felszólította, hogy vagy takarja el magát, vagy távozzon. McClanahan azonban észrevette, hogy a felszolgálók rövid szoknyákat és neccharisnyát viselnek, ami szerinte szintén nem felelt meg az öltözködési szabályoknak. Mikor rávilágított erre, a tulajdonos azzal védekezett, hogy "már egy ideje szigorítottak a dresszkódon".

Az igazságtalanság elleni küzdelem

McClanahan frusztrált volt, mert nyilvánvalóvá vált számára, hogy az étterem újonnan bevezetett öltözködési szabályai elfogultak.

„A legfurcsább az volt, hogy a hostess már éppen leültetett volna, amikor a tulajdonos megállította”

– írta McClanahan. Sok hozzászóló bírálta az étterem döntését.

„Milyen hangulatot próbálnak teremteni? Üres a hely!”

– jegyezte meg Janae T. Jones. Egy másik hozzászóló, Breshea Wheeler szerint „ez egyértelmű célzás volt, amivel rengeteg támogatást fognak elveszíteni."

A NAACP fellépése és a válaszreakció

Bár McClanahan végül egy másik étteremben kellemes élményben részesült, az incidens mély nyomot hagyott benne:

„Megdöbbentő, hogy senki sem vállal felelősséget, és nem mutatnak megbánást azért, amit velem tettek”

– mondta egy helyi hírcsatornának. Az étterem weboldala szerint öltözködési szabályaik tiltják a tornaruha, melegítő, trikó, sértő feliratok, túlságosan kihívó ruhák és szakad farmer viselését. McClanahan mégis felháborítónak tartotta, hogy a tulajdonos épp egy trikóban utasította ki őt az étteremből.

Az eset nyomán az étterem hivatalos közleményt adott ki, amelyben elismerték, hogy McClanahan rámutatott: a felszolgálók öltözéke sem felelt meg az előírásoknak. Hozzátették, hogy már dolgoznak egy új egyenruhán, amely jobban összhangban lesz az előírásaikkal. De McClanahan nem hagyta annyiban az ügyet. A Stab's tulajdonosa nem is sejtette, hogy egy olyan befolyásos személlyel van dolga, mint McClanahan, aki a Nemzeti Szövetség a Színes Bőrűek Előrehaladásáért (NAACP) alelnöke a Baton Rouge-i körzetben. A szervezet felszólította az éttermet, hogy adjanak hivatalos választ a diszkriminációra.

Tanulság: Egyenlő bánásmódot mindenkinek

Ez az eset jól mutatja, hogy a kettős mércék és az igazságtalan szabályok még mindig jelen vannak a társadalomban. Y'Mine McClanahan története rávilágít arra, hogy nem szabad hagyni, hogy a nők öltözködése alapján ítéljék meg őket, és fontos, hogy mindenki kiálljon az egyenlő bánásmódért.

forrás: Scoop