promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az első munkanapján állt bele a főnök az alkalmazottba, csattanós válasszal vágott vissza a munkaerő

Az első munkanapján állt bele a főnök az alkalmazottba, csattanós válasszal vágott vissza a munkaerő

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Kisebb hős lett a magáért kiálló férfi.

Felmondás az első munkanapon: Egy alkalmazott példája arra, hogyan tartsunk ki saját értékeink mellett

Egy indiai fiatal szakember drámai döntése felkeltette a figyelmet a toxikus munkahelyi kultúrák káros hatásaira. A Reddit-felhasználó, aki u/Old-Ad169 néven osztotta meg történetét, már az első munkanapján felmondott, miután főnöke kifogásolta, hogyan tölti a szabadidejét. A történet jól mutatja, hogy mennyire fontos megvédeni az ember saját egészségét és önbecsülését egy munkahelyen.

Az első nap rémálma

A felhasználó Karnataka államból származik, és új pozíciót vállalt el egy tech cégnél terméktervezőként. Azonban már az első napján szembesült a toxikus munkahelyi légkörrel. Főnöke nemcsak a munkahelyi elvárásokat tolta túl messzire, de személyes életével kapcsolatban is bántó megjegyzéseket tett. A Reddit-bejegyzésben kifejtette, hogy a főnöke folyamatosan kritizálta, hogyan tölti a szabadidejét, és ezt rendkívül helytelennek és szakszerűtlennek találta.

A munkaidő és a magánélet határai

A történet egyik kulcseleme, hogy a főnök nem tisztelte az alkalmazott munkaidőn kívüli életét, és arra akarta kényszeríteni, hogy túlórázzon, anélkül, hogy ez bármiféle kompenzációval járt volna. Az alkalmazott ezt elutasította, különösen azért, mert a cégnél nem voltak hivatalos irányelvek a túlórák kifizetésére.

„Az ilyen hozzáállás nem összeegyeztethető az én munkahelyi értékeimmel”

– olvasható a felmondólevélben, amelyben az alkalmazott világossá tette, hogy nem hajlandó ilyen bánásmódot elfogadni.

A főnök viselkedése és a válasz

A legutolsó interakciójuk során a főnök nyíltan szidta az új alkalmazottat, ami azonnal felháborodást váltott ki belőle. A felmondásában megjegyezte, hogy nem tűrheti el ezt a bánásmódot, és arra kérte a főnököt, hogy ossza meg nyilvánosan a Slack-beszélgetéseik feljegyzéseit, hogy mások is megítélhessék, mennyire volt helyénvaló a vezetői magatartás.

A közösségi támogatás

Az eset nagy visszhangot kapott a Redditen, ahol sok felhasználó támogatását fejezte ki. Többen hasonló tapasztalatokról számoltak be, és arra bátorították az alkalmazottat, hogy vállalja nyilvánosan a történetét. Egyesek azt is javasolták, hogy pereljen, mivel más országokban az ilyen bánásmód törvénysértő lenne.

Tanulságok

A történet kiválóan emlékeztet minket arra, hogy mennyire fontos, hogy tisztában legyünk saját értékeinkkel és határainkkal a munkahelyen. Ha egy cég nem tiszteli az alkalmazottak magánéletét és munkahelyi jogait, a legjobb döntés néha az, ha továbbállunk, még akkor is, ha ez az első nap után történik.

forrás: Scoop