promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kínos: az ATV népszerű műsorvezetője ismét hibázott, mennie kell a csatornától

Kínos: az ATV népszerű műsorvezetője ismét hibázott, mennie kell a csatornától

Borítókép:  Profimedia
TV műsorok
Kategória fejléc

Elismerte a hibát, de távoznia kell. 

Tóth Géza visszavonulása: 13 év után befejezi a híradózást az ATV népszerű arca

Tóth Géza, az ATV egyik legismertebb híradósa, 13 év után befejezi híradós karrierjét. A döntést egy újabb munkahelyi fegyelmezetlenség váltotta ki, ami miatt kénytelen volt lekésni a péntek reggeli híradót. Ez nem az első ilyen eset Tóth Géza életében: tavaly decemberben hasonlóképp nem jelent meg időben a munkahelyén, ami fegyelmi eljárást is eredményezett. Akkor még elnézést kért, és szankciók nélkül megúszta az incidenst, azonban most másodszorra már nem volt lehetőség a hiba kijavítására.

Mi történt péntek reggel?

Tóth Géza péntek reggel nem jelent meg a beosztás szerinti időpontban az ATV stúdiójában, ezért Szlazsánszky Ferencnek kellett hirtelen beugrania és átvennie a híradó vezetését. A váratlan helyzet zavart okozott a stábban, ami Tóthot arra kényszerítette, hogy felülvizsgálja helyzetét és döntést hozzon a jövőjével kapcsolatban.

„Eljött az a pont, amikor 13 év után befejezem a híradózást. Fontos része volt az életemnek, és köszönöm az ATV-nek a bizalmat”

– fogalmazott Tóth Géza egy közleményében, amelyet a Media1-nek juttatott el. A műsorvezető kifejezte sajnálatát a történtek miatt, és hangsúlyozta, hogy nem engedheti meg magának, hogy másodszor is ugyanazt a hibát elkövesse.

„Elnézést kérek a kollégáktól és a nézőktől is”

– tette hozzá.

Túlvállalás és a fegyelmi múlt

Tóth Géza visszavonulása mögött nem csupán a legutóbbi reggeli késés áll, hanem egy általános túlterheltség is, amelyet maga is elismert. Az elmúlt években Tóth számos feladatot vállalt, ami végül a hibás döntésekhez és a nem megfelelő időgazdálkodáshoz vezetett. Az ilyen helyzetek nem ritkák a televíziós világban, ahol a műsorvezetők gyakran szembesülnek fokozott nyomással, szoros határidőkkel és magas elvárásokkal.

A tavaly decemberi eset során Tóth Géza szintén lekéste a híradót, ami miatt fegyelmi eljárás indult ellene. Akkor a csatorna úgy döntött, hogy figyelmeztetésben részesíti, és a műsorvezető elnézését elfogadták. Azonban Tóth mostani kijelentése szerint a második eset már olyan súlyosnak bizonyult, hogy a híradós karrierjének befejezésére kényszerítette.

Tóth Géza híradós karrierje: egy sikeres pálya vége

Tóth Géza az elmúlt 13 évben az ATV egyik legismertebb arca volt. Számos emlékezetes műsort vezetett, és meghatározó szerepet töltött be a magyar médiában. A híradós műsorvezetők munkája különösen nagy felelősséggel jár, hiszen a közvélemény tájékoztatása és az objektív hírszolgáltatás mellett a nézőkkel kialakított kapcsolat is fontos szerepet játszik. Tóth Géza több ezer híradást vezetett az évek során, és sokan megszokták jelenlétét a képernyőn.

Mi lesz a folytatás?

Bár Tóth Géza híradós karrierje véget ért, nem kizárt, hogy a televíziós világban más szerepkörben továbbra is jelen lesz. A műsorvezető a nyilatkozatában nem tett utalást arra, hogy teljesen visszavonulna a médiából, így elképzelhető, hogy más jellegű feladatokkal folytatja karrierjét.

Az ATV hivatalos közleményében kifejezte sajnálatát Tóth Géza távozása miatt, és megköszönte neki az elmúlt évek munkáját. A csatorna ugyanakkor biztosította a nézőket, hogy továbbra is magas színvonalú híradással fogják szolgálni a közvéleményt.

A tévés műsorvezetők kihívásai

A televíziós híradósok élete sokszor kívülről csillogónak tűnik, ám valójában komoly felelősséggel és folyamatos koncentrációval jár. Egy élő adás hibalehetősége minimális, és a műsorvezetőknek mindig készen kell állniuk arra, hogy helytálljanak a kamera előtt. A műsorvezetőknek ráadásul nemcsak az adásra kell összpontosítaniuk, hanem a megfelelő időben való jelenlétre és a háttérben zajló előkészületekre is.

forrás: Blikk