promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Nyom nélkül tűnt el a férfi a nemzeti parkban, elájultak az alkalmazottak, mikor rájöttek, hova lett

Nyom nélkül tűnt el a férfi a nemzeti parkban, elájultak az alkalmazottak, mikor rájöttek, hova lett

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Kemény történet.

Tragédia a Yellowstone Nemzeti Parkban: Mi történt Colin Scott-tal?

Egy halálos kirándulás a Yellowstone forrásainál

2016 júniusában Colin Nathaniel Scott, egy 23 éves férfi Oregonból, tragikus balesetet szenvedett a Yellowstone Nemzeti Parkban. Colin és húga, Sable Scott a Pork Chop gejzír közelében jártak, amikor elhagyták a kijelölt ösvényt, hogy egy természetes forró forrást találjanak, ahol fürödhetnének. Ez a tevékenység, amit "hot potting"-nak neveznek, szigorúan tilos, hiszen a Yellowstone forrásai rendkívül veszélyesek​.

A végzetes baleset

Colin, miközben a forrás vizének hőmérsékletét próbálta ellenőrizni, megcsúszott és beleesett a forrás forró, savas vizébe. Húga, Sable, aki éppen videót készített, azonnal megpróbálta kimenteni, de segítséget kellett keresnie, mivel a helyszínen nem volt térerő. Mire visszatért a parkőrökkel, Colin teste már nagyrészt feloldódott a forró vízben​.

A Yellowstone forrásainak veszélyei

A Yellowstone forró forrásai nemcsak rendkívül forróak – elérhetik akár a 92°C-t is –, de gyakran savasak is, ami még tovább növeli veszélyességüket. A park termálterületein az efféle tragédiák nem ritkák, hiszen sok látogató figyelmen kívül hagyja a figyelmeztetéseket, és elhagyja a kijelölt ösvényeket. A hatóságok nem tudták Colin testét kiemelni, mert a forrás forrósága és savtartalma teljesen feloldotta a maradványokat​.

A figyelmeztetések betartásának fontossága

Az esemény ismételten rávilágít a Yellowstone Nemzeti Park szabályainak betartásának fontosságára. A forró források nemcsak a látogatókra jelentenek veszélyt, hanem a park sérülékeny természeti értékeinek védelme érdekében is szigorú intézkedések vannak érvényben. A hatóságok gyakran figyelmeztetik a látogatókat, hogy ne hagyják el a kijelölt útvonalakat, hiszen a föld alatt húzódó termálforrások akár harmadfokú égési sérüléseket is okozhatnak​.

A Colin Scottal történt eset szomorú emlékeztető arra, hogy a természet ereje kiszámíthatatlan - amilyen gyönyörű, pont annyira pusztító is tud lenni, és a biztonsági előírások betartása életmentő lehet szinte minden esetben.

forrás: IFLScience