promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoros mérkőzésen kecskeméti siker
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Marso-Nyíregyháza KK–Kecskeméti TE 69–73 (18–25, 21–16, 14–16, 16–16)
Bujtosi csarnok, 600 néző, v.: Hegedűs T., Jakab L., Jurák.

NYKK: Savic 11/3, Wise 23/12, Nagy K. 12/6, Garner 6, Hujdurovic 13. Csere: Helmeczi 2, Lajsz, Garamvölgyi 2, Molnár M. Edző: Sitku Ernő.
Kecskemét: Kinney 13/3, Kovács P., Djeraszimovics 12/3, Ivosev 11/3, Barovic 9. Csere: Rakics 16/6, Karahodzsics 4, Pongó Martin, Hegedűs G. 8/6. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Nagy Krisztián hármasával indult a találkozó, amelyre egy dupla érkezett vendégoldalon. Ekkor azonban több pontatlan támadás érkezett mindkét csapat részéről, ám a kecskeméti csapat hat ponttal meg tudott lépni (3-9). Ám Wise triplái pariban tartotta a nyírségieket, ám Rakics és Kinney pontjainak köszönhetően hét ponttal vezettek a vendégek az első negyed végén. 18-25

Alaposan keményített a védekezésén Sitku Ernő csapata, Wise kosarainak köszönhetően kiegyenlítettek a hazaiak. Fej-fej melletti küzdelmet hozott továbbra is a mérkőzés, időközben a nyírségiek a vezetést is át tudták venni, ám mindenre volt válasza a Kecskemét csapatának, amely a félidő derekára négy ponttal fordult, ám a végszót Jeremy Wise dudaszós középtávolija zárta, így teljesen nyílt volt a második félidő. 39-41

A harmadik negyed inkább a jó védekezésről szólt, sem mint a kosarak potyogásáról. Ám egyik csapat sem tudott igazán meglépni a másiktól, hazai oldalon Wise és Hujdurovic, vendégoldalon Rakics és Djreaszimovics dobta ekkor a pontok nagy részét. A záró etapra négy pontos vendég vezetéssel fordultak a felek. 53-57

Óriási izgalmakat tartogatott az utolsó játékrész. Négy pontos vendégvezetésnél a negyed közepe tájékán (57-61) egy nagy rohamba kezdtek Nagy Krisztiánék, akik egy 9-0-át repesztettek, Jeremy Wise 9 méterről eleresztett triplája már öt pontos hazai előnyt jelentett az eredményjelzőn (66-61). Ám ekkor Ivosev hét pontjával fordítottak a kecskemétiek. Ám még ekkor is nyílt maradt a találkozó, hiszen 66-70-es állásnál két támadásnál is faultot harcoltak ki Sitku Ernő tanítványai, ám Wise 68-70-nél csak az egyik büntetőjét tudta bedobni, így a kecskeméti csapat kisakkozta a végét, végül négy ponttal győzött.

A végeredmény tehát: Marso Nyíregyházi KK – KTE-Dunaaszfalt Kecskemét 69-73

Sitku Ernő, a Marso Nyíregyházi KK vezetőedzője: – Nem játszottunk rosszul, szépen küzdöttünk, megérdemeltük volna a győzelmet, ennek a lehetőségnek a közelében jártunk, de hiányzott a tapasztalat.

Sztojan Ivkovics, a KTE-Dunaaszfalt Kecskemét szakmai igazgatója: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, összeszedetten, kulturáltan játszott a Nyíregyháza. Úgy tekintünk erre a sikerre, mint egy nagy győzelemre, bár gyakran a magunk dolgát nehezítettük meg. Nagy dolog, hogy ilyen jól kezdtük a bajnokságot.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás