promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rossz hír: a magyar foci ifjú reménysége egyelőre csalódás új, komoly klubjában, még mindig nem számolnak vele

Rossz hír: a magyar foci ifjú reménysége egyelőre csalódás új, komoly klubjában, még mindig nem számolnak vele

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

A jó pedigrével rendelkező fiatal játékos egyelőre csak a negyedosztályban bizonyíthatott. 

Lisztes Krisztián: Miért nem mutathatta meg magát eddig a Frankfurtban?

Lisztes Krisztián, a Ferencváros egykori tehetséges középpályása, nagy reményekkel érkezett az Eintracht Frankfurthoz 2024 nyarán. A 19 éves magyar játékosnak azonban eddig még nem adatott meg a lehetőség, hogy tétmeccsen is bemutatkozzon a német csapat első keretében. Bár tehetségét már régóta elismerik, és a Frankfurter Rundschau cikke is kiemeli, hogy technikai adottságai, passzpontossága és dinamizmusa figyelemre méltóak, a Bundesliga ritmusához szükséges intenzitás még hiányzik a játékából​.

Miért nem játszhatott az első csapatban?

A legnagyobb akadály Lisztes számára a rendkívül erős konkurencia a Frankfurt keretében. A középpályás posztján olyan játékosokkal kell versenyeznie, mint Mario Götze, Can Uzun és Fares Chaibi, akik már bejáratott nevek a csapatban. Ezért Lisztes eddig csak a tartalékcsapatban kapott lehetőséget, ahol a negyedosztályú Regionalligában három mérkőzésen szerepelt​.

A klubnál ugyan továbbra is edz az első csapattal, de a Bundesligában még nem mutatkozott be. A vezetőség és a játékos képviselői most azt mérlegelik, hogy Lisztes számára egy téli kölcsönadás lehetne a legjobb megoldás. Ez a lehetőség már több frankfurti játékos karrierjét is előmozdította, és segíthetne Lisztesnek abban, hogy több játéklehetőséget kapjon egy ambiciózus, de kevésbé versenyképes csapatnál.

A fejlődés lehetőségei

Lisztes tehetsége vitathatatlan, és az Eintracht vezetősége is komolyan számol vele a jövőre nézve. Szakértők szerint, ha a fiatal magyar játékos egy kölcsönszerződés révén több játéklehetőséget kapna, az nagyban hozzájárulhatna fejlődéséhez és ahhoz, hogy később meghatározó szereplővé váljon a Bundesliga-szereplő Frankfurt keretében.

Lisztes a magyar válogatott U21-es csapatában is rendszeresen szerepel, így a nemzetközi tapasztalatot már fiatalon gyűjti, ami szintén elősegítheti pályafutása további alakulását​.

Mit hozhat a jövő?

A következő hetek döntőek lehetnek Lisztes számára. Ha kölcsönadják, lehetősége lesz rendszeres játéklehetőséghez jutni, és még nagyobb rutint szerezni. Ha a Frankfurt úgy dönt, hogy a csapatnál marad, tovább kell küzdenie a helyéért az erős középpályás mezőnyben. Mindkét esetben izgalmas lesz figyelni, hogyan alakul karrierje a következő hónapokban.

forrás: Bundesliga | official website