promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
27 éves focista halt meg a futballpályán, ez az utolsó róla készült videó

27 éves focista halt meg a futballpályán, ez az utolsó róla készült videó

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Meccs közben esett össze a pályán, videóra vették, ahogyan rosszul lesz.

Tragédia a pályán

Juan Izquierdo, uruguayi futballista, 2024 augusztusában tragikusan hunyt el, miután egy mérkőzés közben a pályán összeesett. A fiatal védő a Nacional Montevideo csapatában játszott, és korábban olyan klubokban szerepelt, mint a Cerro és a Liverpool FC. Izquierdo 1997-ben született, és karrierje során kiemelkedett tehetségével, szívósságával. Nemzeti szinten is ismertté vált, mivel részt vett több jelentős bajnokságban.

Idén augusztus 22-én, egy Copa Libertadores mérkőzésen, ahol a Nacional a São Paulo FC ellen játszott, Izquierdo a második félidőben összeesett, és azonnal kórházba szállították. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy szívritmuszavarban szenvedett, amit valószínűleg egy vírusos fertőzés okozott, amely megterhelte a szívét. Bár gyorsan kezelték, állapota rosszabbodott, és augusztus 27-én életét vesztette a São Pauló-i Albert Einstein Kórházban. Halála sokkolta a futballvilágot, mivel semmi előjele nem volt ilyen súlyos szívproblémáknak.

Izquierdo halála mély gyászt váltott ki nemcsak Uruguayban, hanem világszerte is. A Nacional futballklub közleményben fejezte ki részvétét, amelyben hangsúlyozták, hogy elvesztették egy kiváló játékosukat és egy kivételes személyiséget. A São Paulo FC is részvétet nyilvánított, és a brazil bajnokság következő mérkőzésén a játékosok fekete karszalaggal léptek pályára az elhunyt futballista tiszteletére. Számos nemzetközi szervezet, köztük a FIFA és a CONMEBOL is kifejezte részvétét, Gianni Infantino, a FIFA elnöke szerint "egy szomorú nap a futball számára".

Családja és a gyász

Juan Izquierdo életének utolsó hónapjai különösen érzelmesek voltak, hiszen fia mindössze tíz nappal a halála előtt született meg. Ezen kívül fiatal felesége is mellette volt, amikor a tragédia bekövetkezett, ami tovább növelte a család és a szurkolók fájdalmát. A szurkolók és a barátok szerte a világon egyaránt megrendülten emlékeztek meg róla, mint egy kivételes sportolóról és családapáról, akinek karrierje tragikus módon szakadt félbe.

Izquierdo életútja és karrierje

Juan Izquierdo rövid, de eredményes pályafutása alatt két fontos uruguayi bajnoki címet is elnyert: a 2022-es szezonban a Nacional, míg a 2023-as szezonban a Liverpool FC színeiben diadalmaskodott az uruguayi Primera Divisiónban. Ezen kívül a Liverpool FC-vel megnyerte a 2023-as uruguayi Szuperkupát is, ezzel biztosítva helyét a klub történelmében.

Halála után számos kérdés merült fel a sportolók egészségével kapcsolatban, különösen a hirtelen szívproblémák kockázatait illetően. Szakértők szerint a vírusos fertőzések, különösen a megterhelő fizikai aktivitás során, súlyos szövődményeket okozhatnak a szívben, és Izquierdo esete is erre hívta fel a figyelmet.