promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Marco Rossi a Bosznia elleni Nemzetek Ligája diadal után fantasztikus rekord közelében a válogatottal

Marco Rossi a Bosznia elleni Nemzetek Ligája diadal után fantasztikus rekord közelében a válogatottal

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

A kapitány már így is az örökrangsor második helyén áll, tovább gyarapíthatja meccseinek számát a kispadon.

A németek elleni súlyos Nemzetek Ligája vereséget követően úgy tűnik, hogy talpra állt a magyar válogatott. Habár a bosnyákok elleni, hazai 0-0 még nem volt túl meggyőző, a Hollandia elleni – szintén itthoni – 1-1 már jól nézett ki, a Bosznia-Hercegovina elleni idegenbeli 2-0-s győzelem pedig kifejezetten jó játékot hozott a magyarok részéről.

Az Európa-bajnokság után sokan feltették a kérdést, hogy Rossi vajon marad-e a válogatott élén, ami a Németország elleni 5-0 után tovább fokozódott, azonban úgy tűnik, hogy sikerült megtalálni a lejtmenet okát és Rossi ismét stabilitást adott a csapatnak.

A Hollandia elleni meccs után Rossi még óvatosabban fogalmazott, a hétfői győzelmet követően viszont már optimistább hangnemet ütött meg a kapitány:

„A teljesítményünk biztató volt a jövőre nézve, ez a mérkőzés azt mutatta, hogy a csapat visszatért a gyökereihez, újra a régi a csapatszellem, mindenki keményen dolgozik a másikért. Mi egy olyan válogatott vagyunk, amely megküzd minden labdáért, fut minden labdáért, és így tud érvényesülni, mérkőzéseket nyerni”

– fogalmazott Rossi, akinek még két Nemzetek Ligája mérkőzése maradt a csapattal.

Fantasztikus rekord közelében

A magyar válogatott szinte már biztos, hogy megküzdhet az A-ligában maradásért, ami a világbajnokság kapcsán is lényeges lesz, hiszen így kedvezőbb helyzetből várhatják majd a sorsolást. Ám ez még odébb van, addig is jó néhány kihívás vár még a magyarokra, méghozzá nagyon komoly csapatok ellen.

Rossi szinte biztos, hogy a világbajnoki selejtezők végéig marad a csapat élén, így minden esély megvan arra is, hogy tovább gyarapítsa mérkőzései számát, mint a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Most 70 mérkőzésnél jár, ami önmagában is hatalmas eredmény, ám egyvalaki még megelőzi őt az örökrangsorban, mint arról a Magyar Labdarúgó Szövetség is megemlékezett:

„Marco Rossi a Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen 70. alkalommal irányította a magyar válogatottat. Az olasz szakember ezzel a második helyre lépett előre a szövetségi kapitányok mérkőzésszám szerinti rangsorában és már csak a legendás Baróti Lajos előzi meg”

– írták.

Baróti 1957 és 1966, majd 1975 és 1978 között volt a válogatott szövetségi kapitánya, négy világbajnokságon irányítva a nemzeti tizenegyet. Összesen 117 mérkőzésen ülhetett le a kispadra, ami rekord a válogatottunk történetében.

Csak egy Baróti Lajos legendás meccsei közül: