promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Megfejtette egy szakértő, ezért lő kevés gólt Szoboszlai

Megfejtette egy szakértő, ezért lő kevés gólt Szoboszlai

Borítókép:  xIanxStephenx PSI-20572-0106/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Szoboszlai Dominikkal kapcsolatban mindig kulcskérdés, hogy mennyi gól lő, hány gólpasszt ad. Egy szakértő most elemezte a statisztikákat.

Egy újságíró is megnézte Szoboszlai számait, érdekes felfedezést tett.

A Liverpool csapata álomrajtot vett az új edző, a holland szakember, Arne Slot vezérletével. A csapat kilenc tétmeccsből nyolcszor győzött, ez pedig példátlan, nem kezdett még ilyen jól szezon egyetlen edző sem Liverpool-ban. A csapat egylőre nem játszott döntetlent sem, minden meccs eldőlt, és egyetlen kivételtől eltekintve mindig Szoboszlai Dominikék örülhettek a végén.

Szoboszlai egyelőre nagyon jól játszik a meccseken, a Bajnokok Ligájában pedig még az angol bajnokságban mutatott teljesítményét is túlszárnyalja. Azonban több gólt várnának tőle, és most Arne Slottal együtt azon dolgoznak, hogy tudják ezt a számot feljebb tolni közös munkával.

Egy szakértő pedig most elemzte Szoboszlai Dominik teljesítményét, és érdekes eredményre jutott a számok pontos monitorozása kapcsán.

Miért lőhet kevés gólt Szoboszlai Dominik?

Mint ahogy arról a Csakfoci is beszámolt, keveslik Szoboszlai góljainak a számát Liverpoolban, miközben a mezőnyben mutatott játékát nagyon is komoly elismerés övezi a szakemberek körében.

Most a Daily Mail szerzője, Lewis Steel azt vetette fel Szoboszlai kapcsán, hogy a magyar játékos felvett egy rossz szokást a pályán. Azt, hogy rossz ehlyzetből lő. Ezt peddig statisztikákból szűrte le. Megnézte a meccsenként leadott lövései számát, illetve azt is, hogy ezekre mennyi a várható gólok száma, vagyis az xG.

Lewis szerint nem ideális helyzetekből próbálkozik Szoboszlai, ő legalábbis ezt szűrte le a számokból. A bejegyzését az X-en publikálta még korábban.

Íme egy videó válogatott, nagyszerű Szoboszlai mozdulatokkal: