promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kegyetlen nagy pofon csattant Kulka János arcán, kollégája komoly tiszteletlenséggel vádolta meg

Kegyetlen nagy pofon csattant Kulka János arcán, kollégája komoly tiszteletlenséggel vádolta meg

Borítókép:  Rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Néhány szót mondott a színésztársának, aki erre begurult és megütötte.

Csákányi Eszter és Kulka János: Egy életre szóló barátság és egy fantasztikus előadás

Az idei Pozsonyi Piknik egyik legemlékezetesebb pillanata kétségkívül Csákányi Eszter és Kulka János közös fellépése volt. A két ikonikus magyar színész három-három dalt adott elő, amit egy közös duettel koronáztak meg. A színpadon látható összhang mögött több mint negyvenéves barátság és közös színházi múlt húzódik meg, amely Kaposváron kezdődött, és azóta is töretlenül tart.

A kaposvári kezdetek és a tiszteletlenségért kapott pofon

A '70-es és '80-as években a kaposvári Csiky Gergely Színház egy olyan műhely volt, amelyet a legtöbb magyar színész elérhetetlen álomnak tartott. Az ország legnagyobb vidéki színháza igazi kulturális központtá vált, ahol számos tehetséges művész dolgozott együtt, alkotott, és építette karrierjét. Csákányi Eszter már ekkor a társulat oszlopos tagja volt, míg Kulka János Pécsről szerződött át a kaposvári színházhoz. Itt találkoztak először, és bár a kezdet nem volt éppen zökkenőmentes, idővel szoros barátság alakult ki közöttük.

Igazi sztárparádét vonultatott fel az a magyar film amelyben mindketten szerepeltek, ennek előzetesét itt tudod megtekinteni:

Kezdeti összetűzésük ma már inkább anekdota, amit mindketten nevetve emlegetnek. Kulka János „Esztikének” szólította Csákányi Esztert, amit a színésznő nem hagyott szó nélkül: egy pofonnal adta tudtára, hogy a nevét komolyan kell venni. Bár talán ők maguk sem gondolták volna, hogy ez a barátság több évtizeden át kitart majd, azóta elválaszthatatlanok lettek.

Kulka János pályafutása és betegsége

Kulka János a magyar színjátszás egyik legnagyobb alakja, akinek pályája számos díjjal és elismeréssel van tele. Az ország különböző színházaiban, filmekben és televíziós produkciókban is lenyűgözte a közönséget kifinomult játékával és karizmatikus jelenlétével. Nemcsak színészi, de énekesi karrierje is figyelemre méltó, hiszen kivételes hangjával és előadóművészi tehetségével a zenei világban is helyet talált magának.

2016-ban azonban váratlan fordulatot vett az élete: stroke-ot kapott, ami súlyosan megviselte nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészségét is. A betegség után hosszú ideig küzdött a felépüléssel, és egy ideig nem volt biztos, hogy valaha is visszatérhet a színpadra. A beszédkészsége jelentősen romlott, és évekig tartott, mire újra elkezdett színpadon és kamerák előtt szerepelni.

A betegsége ellenére Kulka nem adta fel a harcot, és rendkívüli kitartással, valamint az őt támogató közönség és kollégák szeretetével újra talpra állt. Felépülése során nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megerősödött, és visszatérése a színpadra hatalmas sikert aratott.

Egy új fejezet a Pozsonyi Pikniken

A Pozsonyi Pikniken való közös fellépés nemcsak a közönség számára volt különleges, hanem Kulka János és Csákányi Eszter számára is. Ez az alkalom egyfajta visszatérés volt Kulka számára, aki hosszú idő után ismét teljes erőbedobással állt a színpadra. A közönség szívében pedig ott volt az öröm és a meghatottság, hogy újra láthatják és hallhatják őt.

Kulka János számára ez az esemény egy új kezdetet jelentett. Bár a betegség sok mindent megváltoztatott az életében, a színpad iránti szeretete és elkötelezettsége mit sem csökkent. A Pozsonyi Pikniken nyújtott előadás kiváló bizonyítéka annak, hogy a művész ismét ereje teljében van, és készen áll újabb művészi kihívásokra.

Forrás: story.hu, Story magazin