promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Végleges döntést hozott Szörényi Levente, lejárt az énekes ideje

Végleges döntést hozott Szörényi Levente, lejárt az énekes ideje

Borítókép:  RTL
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Fel sem tudjuk fogni, hogyan lesz ezután.

AZ ILLÉS ZENEKAR JELENTŐSÉGE ÉS SZÖRÉNYI LEVENTE EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA

Az Illés zenekar öröksége a magyar könnyűzene egyik meghatározó pillére, amely generációkon átívelően hatott a közönségre. Slágereik, mint a "Ne gondold" vagy az "Az utcán" még ma is élénken élnek a rajongók emlékezetében, annak ellenére, hogy a zenekar aktív évei már régen véget értek. Szörényi Levente, a zenekar egyik alapító tagja nemrégiben beszélt arról, hogy a 2024 januárjában megrendezésre kerülő "Tisztelgés – Illés 60" koncert lesz az utolsó nagy esemény, ahol zenéjük ilyen formában életre kel. A koncerten azonban a még élő tagok már nem állnak színpadra, Szörényi bevallotta, hogy egészségi állapota már nem engedi meg a fellépést.

[[cikk1]]

FIATAL ZENEKAROK TISZTELGÉSE AZ ÉLETMŰ ELŐTT

Ez a döntés szomorúságot okozhat sok rajongónak, akik abban reménykedtek, hogy újra együtt láthatják a zenekart. Szörényi és testvére, Szabolcs már nem képesek részt venni aktívan az eseményeken, amely a generációváltás természetes velejárója. Szabolcs állapota sem túl jó, ami szintén nehezíti a zenekar egykori tagjainak szereplését. Azonban a koncert más formában tiszteleg az Illés életműve előtt: neves fesztiválzenekarok – mint a Margaret Island, az Irie Maffia vagy a Blahalouisiana – adják elő az Illés dalait, így fiatalabb generációk mutatják meg, hogyan formálta zenei világukat a legendás zenekar.

A KEZDETEK

Szörényi Levente a sajtótájékoztatón visszaemlékezett a kezdetekre, amikor még fiatalon csatlakozott a zenekarhoz. Érdekes történetként mesélte el, hogyan futamodott meg elsőre, amikor Illés Lajos meghívta őt egy fellépésre a Bercsényi klubba. Ez az élmény meghatározta a későbbi pályafutását, de végül elfogadta a kihívást, és az Illés együttes egyik vezető figurájává vált.

A zenekar korai évei sem voltak zökkenőmentesek. Eleinte csak angol nyelvű dalokat játszottak, és komoly dilemmát okozott számukra a magyar nyelvre való áttérés. Az első magyar dalok megszületése azonban nagy mérföldkő volt, és ezek a számok váltak a zenekar igazi védjegyévé, amelyek aztán a pártvezetés által szervezett tehetségkutató versenyeken is nagy sikert arattak. Ezzel kezdődött az Illés több mint hat évtizedes sikertörténete, amely a mai napig meghatározza a magyar zenei világot.

A Tisztelgés koncert különleges alkalom lesz, ahol a fiatal zenészek áthidalják a generációs szakadékot, és újra életre keltik azokat a dalokat, amelyek annyi emléket hoztak a közönségnek.

forrás: Blikk