promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Harminc nap után került elő az eltűnt férfi, még a családja sem akarja elhinni, amit az átélt napok eseményeiről mondott

Harminc nap után került elő az eltűnt férfi, még a családja sem akarja elhinni, amit az átélt napok eseményeiről mondott

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc

Eltűnésének és az átélt harminc napjának a története megrendítő. 

Washington állam hegységeiben egy hónap után csodával határos módon mentették meg a túrázót

Egy túrázó, Robert Schock, több mint egy hónap elteltével került elő élve Washington állam északi részén, a North Cascades Nemzeti Parkban. Az 39 éves férfit július 31-én látták utoljára a parkban más túrázók, de csak augusztus 30-án sikerült megtalálni, miután napokig eltűntként kezelték.

A NORTH CASCADES NEMZETI PARK, AMERIKA SVÁJCA

A Washington államban található North Cascades Nemzeti Park vadregényes hegyvidéki tájai és lenyűgöző természeti kincsei miatt népszerű. A park híres meredek hegycsúcsairól, hatalmas gleccsereiről, kristálytiszta tavairól és változatos élővilágáról. Túrázók és természetkedvelők paradicsoma, ahol rengeteg ösvény, vízesés és erdő várja a látogatókat. A terület érintetlen szépsége miatt a "Amerika Svájcaként" is emlegetik.

[[cikk2]

A terület tényleg lenyűgöző, de azért az alábbi felvételeken is látszik, hogy eltévedés esetén kemény körülmények közé kerül az ember:

A SZERENCSÉTLEN TÚRA TÖRTÉNETE

A Whatcom megyei seriff hivatal közleménye szerint Schock felszerelés nélkül indult el a túrára, és mivel nem tért vissza, az illetékes hatóságok augusztus 3-án kezdték meg a keresését, miután elhagyott autóját megtalálták a Hannegan Pass túraösvényén. A legriasztóbb jelet a férfi kutyájának megtalálása adta, amelyet nyolc mérföldre Schock autójától találtak meg a Chilliwack-folyó közelében.

A MENTÉS KÖRÜLMÉNYEI

A kutatás helikopterekkel és földi járőrökkel zajlott, beleértve az Egyesült Államok Határőrségének keresését is, de hetekig nem bukkantak új nyomra. A National Park Service és a Whatcom megyei seriff iroda végül augusztus 30-án kapta meg a hírt, hogy a férfit megtalálták a Chilliwack-medencében. A hivatalos nyilatkozatban azt közölték, hogy "élve és jó állapotban" találták meg.

Azonban Jeff Kish, a Pacific Northwest Trail Association igazgatója, aki részt vett a mentésben, ezzel nem értett egyet. Kish elmondta, hogy Schock állapota kritikus volt, amikor rábukkantak. A túrázó két hétig mozdulatlanul feküdt ugyanazon a helyen, és a mentőcsapat úgy véli, hogy már csak egy napja maradt volna hátra, ha nem találják meg időben.

„Amikor a csapatunk rátalált Robertre, képes volt elmondani nekik, hogy körülbelül két hete mozdulatlan, pontosan azon a helyen rekedt meg, ahol végül megtalálták”

– írta az igazgató egy Facebook-bejegyzésben.

A túrázó kimentésében szerepet játszó önkéntesek éppen egy tűz által elpusztított ösvény helyreállításán dolgoztak, amikor megneszeltek egy alig hallható hangot a Chilliwack-folyó partjánál. Az intuíciójukra hallgatva elkezdték a területet átfésülni, és végül rátaláltak Schockra, aki a folyó közelében feküdt, teljesen kimerülten, kitéve az elemeknek. Azonnali elsősegélyt nyújtottak neki, majd órákon keresztül életben tartották, amíg a mentőcsapat megérkezett és kórházba szállította.

forrás: CNN