promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sebestyén Balázs a visszavonulást fontolgatja, élő adásban közölte a hallgatókkal, néma csend telepedett Balázsék rádióműsorára

Sebestyén Balázs a visszavonulást fontolgatja, élő adásban közölte a hallgatókkal, néma csend telepedett Balázsék rádióműsorára

Borítókép:  Rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc

Műsorvezetőtársait is meglepte Sebestyén Balázs élő adásban tett kijelentése, szögre akasztaná a mikrofont, nem bírja tovább.

A Balázsék című reggeli műsor régóta az egyik legnépszerűbb beszélgetős műsor, magyarok millióinak indul velük a reggel. Nagy csapás volt a hallgatóknak, amikor Vadon Jani kivált a jól összeszokott hármasból, a helyére érkező Ráskó Esztert azonban nagyon hamar megszerették a nézők. Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és az előbb említett hölgy naponta izgalmasabbnál izgalmasabb témákat veséznek ki és bizony gyakran előfordul az adásokban szókimondó tartalom is.

A Balázsék adásának feljelentés lett a vége.

Az egyik adásban előkerült annak a problematikája, amikor egy neveletlen kutya nem hagyja aludni a szomszédokat, akik így önhibájukon kívül szenvednek, másnap pedig kialvatlanul kezdik meg a napjukat, mennek munkába és próbálnak helytállni. A helyzet sokak számára volt ismerős, ez történt Sebestyén Balázzsal is, aki idegességében a kutya lelövéséről beszélt.

Az eset az állatvédők körében is óriási felháborodást keltett, többen is saját oldalukon osztották meg a történteket.

A magyarországi közszereplők már hozzászokhattak ahhoz, hogy egy rossz dobás és az akár a karrierjükbe is kerülhet, itt is azonnal beindult a gépezet és olyan népharag zúdult az egyébként közkedvelt műsorvezetőre, aki ilyennel a szakmában eltöltött több évtized alatt sosem találkozott. Különösen azért esett rosszul neki a dolog, mivel ő maga is elkötelezett állatvédő és kutyatulajdonos, a Balázsékban is többször, több szervezetnek segítettek már gyűjtésekkel és az örökbefogadás népszerűsítésével.

Ráskó Eszter tisztázta kollégáját és elmondta mi húzódott valójában a kutyás eset miatt érzett indulat mögött.

Ráskó Eszter, aki képzett pszichológus, elmondta, hogy amit Balázs csinált, az egyszerű ventillálás volt, ami mindenkivel előfordult már az életben. Ilyenkor az idegrendszerünk megnyugtatása miatt olyan túlzó kijelentéseket teszünk, amely tartalmazhat agressziót, vagy fenyegtést, amit azonban sosem követ konkrét cselekvés. Ha a szívünkre tesszük a kezünket és magunkba nézünk, akkor ki ne mondott volna már ilyet a főnökére, az anyósára, de akár még a legjobb barátjára is, aki éppen valamivel kegyetlenül felidegesítette.

Felhívták a feljelentőt, aki vállalta a beszélgetést.

Sebestyén Balázs, Ráskó Eszter és Rákóczi Feri arról is beszéltek a műsorban, hogy az emberek mennyire kifordították a történteket és a feljelentőt is felhívták telefonon, aki vállalta a beszélgetést. Lőrinc Attila, aki az NMHH-nál jelezte a történteket, azt hiányolta, hogy Balázs nem pontosította, hogy a mondata egy vicc volt, így pedig sokan uszításnak vehették a hallottakat, még az is felmerült bene, hogy valaki épp emiatt fog bántani egy kutyát. Miután tisztázták a történteket, a férfi visszavonta a feljelentést.

A gesztus azonban későn jött, Balázsban már a visszavonulás is felvetődött.

A történtek nagy hatást gyakoroltak Balázsra, akiben ennek kapcsán az is felmerült, hogy amennyiben egy ilyen formátumú műsornál ennyire meg kell válogatni a a szavait és a mondanivalóját, akkor éppen a lényeg veszik el, ami egy dolgot jelent: így nem tud olyan minőségű és színvonalú tartalmat gyártani, amiben jól érezné magát.

Az elmúlt napok eseményei nagyon megviselték Sebestyén Balázst, aki érthető módon el van keseredve azért, mert az emberek egy pillanat alatt képesek elfelejteni azt, hogy hány alkalommal segített és nyilvánult meg nagyon emberien és empatikusa közéleti kérdésekben. Az önfejlesztéssel sokat foglalkozó sztárnál könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó csepp a pohárban, ha pedig megtörténik és tényleg szögre akasztja a mikrofont, akkor mindenkinek saját magával kell elszámolnia azt illetően, hogy megérte-e élő céltáblát csinálni a rádiósból.