promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Amerikai filmben tűnt fel a Balaton, rémisztő látvány volt

Amerikai filmben tűnt fel a Balaton, rémisztő látvány volt

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Nem mindennapi, hogy egy hollywoodi filmben felbukkan a Balaton, mi pedig nem is lehetnénk boldogabbak, hogy egy ilyen monumentális produkcióban láthattuk viszont a magyar tengert.

A Marvel Studios 2021-ben debütált alkotása, az Örökkévalók című film nemcsak a történetvezetésével és a látványos CGI-jeleneteivel hódította meg a nézőket, de egy különleges helyszínnel is: a Balatonnal. Noha nem konkrétan a magyar tenger partján forgattak, a tó egy rövid, mégis hátborzongató pillanat erejéig feltűnik a filmben, ami hatalmas örömet okozott azon magyar rajongóknak, akik kiszúrták.

A film egyik jelenetében, ahol a hatalmas és rémisztő Égi lény felemelkedik a Föld kérgéből, egy rövid pillanatra a Balaton is látható. Ez a jelenet egyébként Pest megyében játszódik, a Balatont pedig CGI segítségével varázsolták a filmvászonra.

A Balaton feltűnése a filmben egyfajta elismerésként is értelmezhető a helyi táj szépsége és sokszínűsége iránt, mely már korábban is számos filmalkotót vonzott: a magyar tenger és környéke már más hollywoodi produkciókban is szerepelt, például a 2017-es Szárnyas fejvadász 2049 című filmben és a 2015-ös akcióvígjátékban, A kém című filmben​. 

A Örökkévalók rendezője, Chloé Zhao különösen figyelt arra, hogy a film hiteles és eredeti látványvilággal rendelkezzen. Éppen ezért döntött úgy, hogy a legtöbb jelenetet valódi helyszíneken forgatják, és csak minimális mértékben használják a zöld hátteres technikát. 

A Balaton feltűnése az Örökkévalókban nemcsak a magyar nézők számára különleges élmény, de a nemzetközi közönség számára is egy újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország milyen változatos és lenyűgöző helyszínekkel rendelkezik, melyek méltán kaphatnak helyet a legnagyobb hollywoodi produkciókban is. 

Források: Player, Cinemaholic