promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő, ami kiderült az Alien-filmek emlékezetes jelenetéről, olyasmi történt a forgatáson, ami leblokkolta a színészt

Elképesztő, ami kiderült az Alien-filmek emlékezetes jelenetéről, olyasmi történt a forgatáson, ami leblokkolta a színészt

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Valószínűleg nem ez az a jelenet, amire elsőre gondolnál, a háttérsztori pedig valami zseniális.

Az 1997-ben debütált Alien 4. – Feltámad a Halál a harmadik rész eseményei után 200 évvel veszi fel a fonalat: Sigourney Weaver karakterét, Ellen Ripley-t klónozták, az eljárás eredményeképpen pedig Ripley DNS-e keveredett az idegenével, így képességei megerősödtek.

Ripley-nek a klónozás után hatalmas ereje volt, jelentősen javultak a reflexei, illetve savas vére lett, továbbá képes volt megérezni az idegenek jelenlétét is. A negyedik film rendezője, Jean-Pierre Jeunet pedig mindenképpen szerette volna bemutatni a filmvásznon, hogy Ripley milyen új képességekkel gazdagodott, így találta ki, hogy legyen egy olyan jelenet a filmben, amikor Ripley könnyedén a kosárba dobja a labdát úgy, hogy közben a másik irányba néz.

Sigourney Weaver imádta az ötletet és abszolút eltökélt volt, hogy meg is csinálja a jelenetet, így 10 napon keresztül megállás nélkül gyakorolt. A rendezőt azonban egyre nagyobb aggodalommal töltötte el, hogy a színésznő ilyen sok időt pazarol egy rövidke jelenetre, így közölte vele, fejezze be a gyakorlást, majd megoldják CGI segítségével.

Weaver azonban ezt nem volt hajlandó elfogadni, ugyanis meggyőződése volt, hogy a dobásnak hitelesnek kell lennie. Végül mindenki meglepetésére ténylegesen sikerült tökéletesen bedobnia a labdát felvétel közben, ami annyira meglepte színésztársát, Ron Pearlmant, hogy kiesett a szerepéből és egyenesen a kamerába nézett egy "ó, istenem" felkiáltással. 

Később Weaver és Pearlman is beszélt a nem mindennapi felvételről, utóbbi pedig a mai napig nem tudja elfelejteni azt a pillanatot, amikor a színésznő dobása miatt teljesen kiesett a szerepéből:

„A forgatáson mindenki teljesen el volt ragadtatva, aztán azonnal pánikba esett, mivel elrontottam, kiestem a szerepből”.