promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Törölték a Die Hard híres jelenetét, amiben magyarul beszélnek: sokáig senki se láthatta ezt Bruce Willis filmjéből

Törölték a Die Hard híres jelenetét, amiben magyarul beszélnek: sokáig senki se láthatta ezt Bruce Willis filmjéből

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Bruce Willis híres filmjében magyarul beszélnek, de senki sem hallhatta.

A Die Hard Bruce Willis egyik leghíresebb filmje, amihez több folytatás is készült, de sokak szerint Az élet mindig drága alcímet viselő harmadik rész az egyetlen folytatás, ami méltó az eredetihez. Nem csoda, hiszen ezt a részt is az első epizód rendezője, John McTiernan jegyzi, az executive producere pedig Andy Vajna volt.

Ebben a filmben a felfüggesztett John McClane hadnagy visszatérni kényszerül a New York-i rendőrség állományába, mikor egy elvetemült terrorista bombamerényletekkel fenyegeti a várost. A Simonként bemutatkozó férfi ördögi macska-egér játékba kezd McClane-nel és egy az eseményekbe akaratán kívül belekeveredő boltossal, miközben a háttérben egy sokkal nagyszabásúbb terv végrehajtásán ügyködik.

A film végéhez több befejezést is terveztek, de végül csak kettőt forgattak le. Sajnos pont nem az került bele a végső filmbe, ami Magyarországon ért volna véget, ugyanis a leforgatott alternatív lezárás szerint Bruce Willis egy magyar kávézóban, egy orosz rulett-féle játékban végzett volna Jeremy Irons karakterével. Végül ezt is törölték, és sokáig senki sem láthatta, majd külön berakták a DVD extrái közé.

Az alternatív befejezés szerint Simon Gruber győzött volna, és nagy nyugalomban éli a napjait Magyarországon. Egyik nap egy kávézóban ücsörög újsággal a kezében, majd betoppan a kirúgott, bűnrészességgel vádolt McClane, hogy néhány találós kérdéssel és egy mini rakétavetővel felfegyverkezve bosszút álljon. Hogy mi történik ezután a két karakter között, azt meg lehet nézni az alábbi videóban, amit már csak azért is érdemes megtekinteni, mert Jeremy Irons magyarul beszél benne. Mikor Grubernek kihozza a pincérnő a kávéját, a színész azt mondja:

„Nagyon kedves. Köszönöm!”


A Die Hard 3. részének audiokommentárjából kiderül, hogy ezt a befejezést végül azért vetették el, mert a stúdió úgy vélte, McClane túlontúl kegyetlen és fenyegető oldalát mutatja be azzal, hogy bosszúból gyilkol, nem önvédelemből. Szintén ebben hangzik el az is, hogy egy másik alternatív befejezés szerint McClane és Carver egy alkalmi tutajjal jutnak partra a hajó felrobbanása után. Carver azt mondja, szégyen, hogy a rosszfiúk kereket oldottak; McClane válasza erre, hogy ne legyen olyan biztos benne. A kép ezután a terroristák gépére vált, ahol megtalálják az aktatáskába rejtett bombát a parkból, amit Carver visszaadott nekik (ebben a változatban nem használták fel a gát felrobbantására).

A film egy fekete humorú megjegyzéssel ért volna véget, mikor Simon azt kérdezi, van-e valakinél egy négy gallonos flakon. Ezen a vázlaton olyan gyorsan átléptek, hogy még csak le se forgatták.

Forrás: Wikipédia