promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hírességek hátborzongató utolsó szavai – ha egyszer megtudod, sosem fogod elfelejteni

Hírességek hátborzongató utolsó szavai – ha egyszer megtudod, sosem fogod elfelejteni

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Összegyűjtöttük három globálisan ismert híresség kísérteties utolsó szavait, amiktől garantáltan neked is hideg fog futkosni a hátadon. 

Noha akadnak olyan hírességek, akik egy ikonikussá vált mondattal fejezik be karrierjüket, vagy életüket, vannak olyan hírességek, akiknek az utolsó szavai egyenesen kísértetiesek. Talán van valami, amit a halálhoz közel állók meglátnak vagy megtanulnak, és amit mi, akik még mindig két lábbal az élők világában állunk, egyszerűen nem veszünk észre.

Egyes esetekben a haldokló hírességek kísérteties szavai segítségkérések voltak, más esetekben azonban puszta rejtélyek, melyeket örökké homály fog fedni. Mindenesetre, egy közös bennük: minden híresség utolsó szava/mondata végtelenül nyugtalanító.

Frank Sinatra

Frank Sinatra egészen lenyűgöző karriert futott be, minden tekintetben: már tinédzserként zenélni kezdett, a húszas évei közepén pedig rivaldafénybe került, az 1940-es években pedig nem volt nála híresebb ember a világon. Fényes karrierjének az 1990-es években azonban vége szakadt, miután egészsége egyre csak romlott.

Hosszú és mozgalmas élete legvégén Sinatra egy Los Angeles-i kórházi ágyban feküdt legyengülve, s miután több szívrohamot is elszenvedett, azt mondta:

"Vesztésre állok"

Hamarosan pedig ténylegesen elvesztette a csatát. Nem sokkal e szavak kimondása után elvesztette az eszméletét és 82 éves korában meghalt, olyan hátborzongató előrelátást mutatva közelgő halálával kapcsolatban, ami a mai napig kísérti az embereket.

James Brown 

James Brownt senkinek sem kell bemutatni, évtizedeket töltött az életéből azzal, hogy minden energiáját a számtalan rajongó előtt élőben előadott zenébe ölje, noha eközben gyakran nyúlt drogokhoz is, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy csak 73 év jutott neki ezen Földön.

Brown szíve egész egyszerűen túl sok mindenen ment keresztül ahhoz, hogy tovább dobogjon. 2006. december 25-én, karácsony reggelén régi barátjának és menedzserének, Charles Bobbitnak azt mondta:

"Ma este elmegyek"

Bobbit először nem is tudta hova tenni ezt a kijelentést és nem is tulajdonított neki különösebb jelentőséget, aztán amikor Brown eszméletét vesztette, már felismerte a helyzet súlyosságát. Ezután a legendás zenész még párszor levegőt vett, s elhunyt.

Steve Jobs

Az Apple társalapítója, Steve Jobs egyszerű fekete garbójában több ezer néző figyelmét tudta magára vonni az előadótermekben, a technológia fejlődésével pedig már több százezren, sőt, millióan követték beszédeit, amikor a legújabb hardverek egyik vagy másik darabját reklámozta, és elmagyarázta, milyen hatással van az a világra. 

Amikor Jobs halála bekövetkezett, utólag úgy tűnik, mintha ő is betekintést nyert volna abba, hogyan néz ki a túlvilág. Habár halála után éveken át az a pletyka keringett róla, hogy utolsó szavai egy, a gazdagság és az anyagiasság elleni szónoklat volt, ennek nincs semmi valóságalapja. Steve Jobs 56 éves korában, 2011 októberében a hasnyálmirigyrák egy virulens formája következtében vesztette életét. Jobs utolsó szavai a rokonai szerint a következők voltak:

"Hűha. Hűha. Hűha"

Források: CNN, TV Guide, USA Today