promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kísérteties dolgokat találtak az egyiptomi nagy piramis egyik kamrájában, azonnal eltűntek, miután felszínre hozták ezeket
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő dolgokat találtak a nagy piramisban.

A világ hát csodája közül a leghíresebb az egyiptomi nagy piramis, azaz Khufu piramisa, amely a mellette lévő másik két gigantikus épülettel uralja a tájat. A gízai piramisok pedig így együtt a világ legrejtélyesebb építményei közé tartoznak, számtalan meglepetést tartogatva még a tudósoknak, szakértőknek és régészeknek is. A felfedezések és feltárások folyamatosak, így még az is lehet, hogy járatok és alagutak sokasága lehet a piramis mellett, alatt és magában a piramisban is.

Az évszázadok alatt a piramist kifosztották, így a tudósok az újabb korban csupán három tárgyat találtak benne annak ellenére, hogy reménykedtek, ezekről a tárgyakról amúgy a mai napig megy a vita, hogy miképp használhatták azokat az ókori egyiptomiak.

De mégis melyek ezek a tárgyak?

A három tárgy mögött tehát feszül a rejtély továbbra is.

A régészeket megosztja a funkciójuk, mivel leírások sem maradtak fent ezekről, csupán a helyszín biztos, és hogy ezeke valószínűleg több ezer évvel ezelőttről származnak, tehát abból az időszakból, amikor a piramisokat építették. A tárgyakat amúgy Waynman Dixon fedezte fel még jó 200 évvel ezelőtt

Egy kőgolyóról, egy vaskampóról (vashorogról) és egy fura fadarabról van szó.

Dixon-ereklyének is nevezik ezeket a felfedezőjük után. A felfedezésük után pedig többször is nyomuk veszett, és csak évtizedekkel később kerültek újra elő. Úgy gondolják, de nincs konszenzus erről, hogy valószínűleg mérési funkciójuk lehetett ezeknek a tárgyaknak. Ám arról is szól a fáma, hogy valamelyik aknánál teljesíthettek szolgálatot, annak lezárásában lehetett szerepük.

De vannak olyan elméletek is, hogy a piramis fedőköveinek dőlésszögét nézték meg ezekkel a szerszámokkal még nagyon régen.

Abban viszont egyetértenek a tudósok, hogy az építés időszakából származnak a tárgyak, így felbecsülhetetlen jelentőséggel bírnak. 

Íme a tárgyak:

(via UniLad)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás