promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki Robert De Niro magyar hangja, akiért aggódik most az egész ország

Így néz ki Robert De Niro magyar hangja, akiért aggódik most az egész ország

Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Robert De Niro szinkronhangjáért hónapok óta aggódik mindenki, és most újabb nehézséggel kell szembenéznie.

Ha megkérnénk néhány embert az utcán, hogy soroljon fel 10 magyar szinkronszínészt, akkor Reviczky Gábor biztos ott lenne közöttük. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ő az állandó magyar hangja Robert De Niro-nak, hiszen összesen 62 alkalommal szinkronizálta. Persze mellette Végvári Tamás, Tordy Géza, és Gáti Oszkár is kölcsönözte a hangját, de utóbbiról inkább Sylvester Stallone ugrik be az embereknek - bár nemrég lecserélték őt egy olyan produkcióban, ami Stallone életéről szól.

Reviczky Gábor persze nem csak Robert De Niro-t szinkronizálja, megszámlálhatatlan mennyiségű film és sorozat magyar változatához adta a hangját az elmúlt évtizedekben, ezek közül az egyik leghíresebb a Star Wars világából Palpatine császár, akit nem csak a klasszikus trilógiában szólaltatott meg A mi kis falunk sztárja, hanem a Skywalker korában, az Obi-Wan Kenobi sorozatban, illetve a Bad Batch című animációs szériában is.

Érdekesség, hogy először Gruber Hugó volt az Uralkodó hangja, csak a későbbi verziókban vette át Reviczky, azonban a Star Wars előzménytrilógiában ismét Gruber Hugó szinkronizálta Palpatine karakterét.


Nem túlzás azt mondani, hogy most az egész ország aggódik Reviczky Gáborért, akinél 2022-ben diagnosztizáltak prosztatarákot. Ugyan sikeresen kezelték a betegségét - korához képest jól reagált a szervezete a kezelésekre -, de komoly aggodalmat váltott ki, mikor egy hónappal ezelőtt újra a kórházban látták. A színész akkor megerősítette, hogy vissza kellett mennie a kórházba, ami azt jelenti, hogy komolyabb orvosi felügyeletre szorul a rákja miatt.

Ráadásul nem csak a betegségével kell megküzdenie, hanem egy másik nehézség is van az életében, ugyanis hiába árulja már egy éve a Duna-parti házát, senki sem akarja megvenni. Reviczky Gábor ingatlana Ráckevén található, egy 200 négyzetméteres, 7 szobás, háromszintes ház hatalmas kerttel és medencével, mégsem kapkodnak utána az érdeklődők. Pedig már jelentős összeget engedtek az eladási árból:

a meghirdetett 159 millióhoz képest már 30 millióval lejjebb vitték az árát.

Reviczky Gábor nemrég visszatért a színpadra; a Fókusz riportjából kiderült, hogy a színművész ismét erőre kapott, és a hobbiját is újra űzi.