promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Cserháti Zsuzsa titkos szerelme legendás magyar énekes volt, egy párt is alkottak egy rövid ideig
Borítókép:  Wikipédia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tehetséges fiatal énekesnő felfedezésében is óriási szerepe volt, nélküle talán minden másképp alakult volna.

Cserháti Zsuzsa gyönyörű hangját napjainkban is gyakran hallhatjuk a rádiókban. A tragikus körülmények között, sajnos nagyon fiatalon távozó énekesnő még ma is csupán 76 éves lenne, és bár halála előtt végre ismét elfoglalhatta helyét a legnagyobb hazai énekesek táborában, korábban évekig mellőzték, amit keserűen élt meg.

Ezt azonban a hetvenes évek elején még nem lehetett tudni, a huszonéves Cserháti Zsuzsa pedig úgy robbant be a magyar könnyűzenei világba az 1972-es Táncdalfesztiválnak köszönhetően, ahogy az csak keveseknek sikerült. Cserháti a Nem volt ő festő és a Repülj, kismadár című szerzeményekkel vált országosan ismertté.

Felfedezésében a korábbi táncdalversenyen sikereket elérő, majd befutó Szécsi Pál is közreműködött, és annyira egy húron pendültek, hogy szerelem alakult ki közöttük, kapcsolatuk azonban csak rövid ideig lángolt.

Cserháti Zsuzsa karrierje a következő években is szépen alakult, egy lengyelországi dalversenyen is díjat kapott a Különös szilveszterért, ám a nyolcvanas évek nem róla szóltak, mivel a Neoton vokalistájának szerepét visszautasította, a Kádár-kor "popcézárja”, Erdős Péter pedig sértődöttségében elintézte, hogy ne kapjon nagy munkákat.

Ez a mellőzöttség rendkívül rosszul hatott az énekesnőre, aki külföldön és belföldön is próbálkozott, ám a kilencvenes évek elejére szinte teljesen eltűnt. Az újbóli áttörést az 1996-ös Hamu és Gyémánt hozta meg számára, az emberek pedig újra megismerték a nevét és ezt követően már nem engedték el őt.

Az élet azonban másképp rendelkezett, Cserháti Zsuzsa nem sokáig élvezhette a felé áradó szeretetet és a jogos elismerést. 2003-ban, egy nyári napon, mindössze egy hónappal az 55. születésnapja után életét vesztette. Többé már soha, senki nem vehette el tőle a közönségét, emlékét pedig mind a mai napig számos dal őrzi.

Forrás: Femina

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás