promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Cserháti Zsuzsa titkos szerelme legendás magyar énekes volt, egy párt is alkottak egy rövid ideig

Cserháti Zsuzsa titkos szerelme legendás magyar énekes volt, egy párt is alkottak egy rövid ideig

Borítókép:  Wikipédia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

A tehetséges fiatal énekesnő felfedezésében is óriási szerepe volt, nélküle talán minden másképp alakult volna.

Cserháti Zsuzsa gyönyörű hangját napjainkban is gyakran hallhatjuk a rádiókban. A tragikus körülmények között, sajnos nagyon fiatalon távozó énekesnő még ma is csupán 76 éves lenne, és bár halála előtt végre ismét elfoglalhatta helyét a legnagyobb hazai énekesek táborában, korábban évekig mellőzték, amit keserűen élt meg.

Ezt azonban a hetvenes évek elején még nem lehetett tudni, a huszonéves Cserháti Zsuzsa pedig úgy robbant be a magyar könnyűzenei világba az 1972-es Táncdalfesztiválnak köszönhetően, ahogy az csak keveseknek sikerült. Cserháti a Nem volt ő festő és a Repülj, kismadár című szerzeményekkel vált országosan ismertté.

Felfedezésében a korábbi táncdalversenyen sikereket elérő, majd befutó Szécsi Pál is közreműködött, és annyira egy húron pendültek, hogy szerelem alakult ki közöttük, kapcsolatuk azonban csak rövid ideig lángolt.

Cserháti Zsuzsa karrierje a következő években is szépen alakult, egy lengyelországi dalversenyen is díjat kapott a Különös szilveszterért, ám a nyolcvanas évek nem róla szóltak, mivel a Neoton vokalistájának szerepét visszautasította, a Kádár-kor "popcézárja”, Erdős Péter pedig sértődöttségében elintézte, hogy ne kapjon nagy munkákat.

Ez a mellőzöttség rendkívül rosszul hatott az énekesnőre, aki külföldön és belföldön is próbálkozott, ám a kilencvenes évek elejére szinte teljesen eltűnt. Az újbóli áttörést az 1996-ös Hamu és Gyémánt hozta meg számára, az emberek pedig újra megismerték a nevét és ezt követően már nem engedték el őt.

Az élet azonban másképp rendelkezett, Cserháti Zsuzsa nem sokáig élvezhette a felé áradó szeretetet és a jogos elismerést. 2003-ban, egy nyári napon, mindössze egy hónappal az 55. születésnapja után életét vesztette. Többé már soha, senki nem vehette el tőle a közönségét, emlékét pedig mind a mai napig számos dal őrzi.