promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sose hallhattuk még ezt a dalt Szécsi Páltól, ilyen lett volna, ha ő énekli Koós János helyett
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szécsi Pál hangjához is tökéletesen passzol a dal, a modern technológiának hála pedig meg is hallgathatjuk.

A mesterséges intelligencia kifejezésének hallatán a legtöbben ijesztő robotokra, deepfake-videókra, vagy éppen gépek által generált, rémálomszerű képekre asszociálnak, pedig a technológia korántsem csak ennyiből áll.

Csak az emberiségen múlik, hogy mire használjuk, számos dologban óriási segítséget nyújthat, legyen szó az egészségügyről, vagy az emberek munkájának megkönnyítéséről. Ezeken felül persze a szórakozásban is jelentős szerepe lehet, hiszen szinte bármit újraalkothatunk vele, úgy, ahogy korábban el sem tudtuk volna azt képzelni.

Ilyen lehet akár egy zene is, szép számmal láthattunk már arra is példát, hogy egy rég elhunyt énekes hangját kísérteties hasonlóságban adja vissza a mesterséges intelligencia, és olyan dalokat „énekelnek”, melyeket életükben sosem.

Most épp egy ilyen került elő, méghozzá hazánk két meghatározó könnyűzenei szereplőjétől. Szécsi Pál és Koós János nevét mindenki ismeri, de a szerzők, Szenes Iván és Lovas Róbert is valóságos legendáknak számítottak.

Ebből páran talán már ki is találhatták, hogy a Kislány a zongoránál című dalról van szó, melyet Koós János adott elő az 1968-as Táncdalfesztiválon, és egyből az első hellyel díjazták, a szerzők munkáját pedig különdíjjal ismerték el.

Koós János mellett a tragikus sorsú Szécsi Pál hangja is annyira jellegzetes volt, hogy semmivel nem lehetett összetéveszteni. Slágerekből Szécsi karrierje során sem volt hiány, a Csak egy tánc volt című dallal egy évvel korábban a második helyezést érte el a Táncdalfesztiválon.

Ugyanakkor az ő orgánumával is nagyon különleges hallgatni a Koós János által országosan ismertté váló dalt, a nem mindennapi feldolgozás pedig a mesterséges intelligencia segítségével vált lehetővé. Ha ilyesmire használjuk a technológiát, nagy baj nem történhet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás