promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szécsi Pál sorsa örökre megpecsételődött egyetlen rossz döntés miatt, szörnyű tragédia emlékét őrzik a falak a Hollán Ernő 28. szám alatt
Borítókép:  Fortepan / Szalay Zoltán
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Domján Edit nem bírta elviselni, hogy véget ért a kapcsolatuk Szécsi Pállal.

Szécsi Pál énekes és Domján Edit Jászai Mari-díjas színésznő rövid ideig tartó szerelme annak idején lázban tartotta az egész országot, ez a lángoló kapcsolat azonban végül mindkettőjük számára szörnyű tragédiával ért véget. Történetük a mai napig nagyon sok embert érdekel, így nem is csoda, hogy folyamatosan újabb és újabb információk látnak napvilágot szerelmük részleteiről.

Amikor egymásra találtak a színésznő 40 éves volt, az énekes pedig mindössze 27, ránézésre azonban egyáltalán nem látszott rajtuk a korkülönbség. A közvélemény azonban megvetően tekintett a kor sztárpárjára ez miatt, amit mindketten nehezen tudtak elviselni. A rosszindulat mögött ugyanakkor meghúzódhatott az irigység is, a két művész szerelme ugyanis hihetetlenül szenvedélyes és romantikus volt.

Szenvedélyes szerelmükről alábbi cikkünkben bővebben is beszámoltunk:

Szerelmük végül rengeteg megpróbáltatás után véget ért, Domján Edit azonban nem bírta elviselni ami történt így önkezével vetett véget életének, mégpedig a Hollán Ernő 28. szám alatti, 2. emeleti lakásban, ami nemcsak a Jászai Mari-díjas színésznő utolsó, viharos szerelmének színtere, de egyben életének végső állomása is volt.

 1972. december 25-én, mindössze 40 évesen itt vetett véget életének a színésznő.

Domján Edit karácsonykor, a születésnapján végzett magával, és állítólag végig hitt abban, hogy szerelmével újra összejönnek és Szécsi Pali majd felköszönti őt, de ez nem történt meg.

A színésznő imádott kutyáját elaltatta és volt szerelme nála maradt holmijait és a közösen forgatott Petőfi-összest egy kofferben a Dunába dobta, majd otthonában két zsilettpengével felvágta az ereit, gyógyszereket vett be, és felkötötte magát a fregoli zsinórjára. Holttestére végül kollégái találtak rá, Bálint András, Domján Edit színésztársa így emlékezett vissza a tragikus napra:

„1972. karácsony második napján Shaw Candidája volt kitűzve, délután fél háromra. Kettő előtt az öltöztetőnő jelentette, hogy a címszerepet játszó Domján Edit nem érkezett meg, és nem veszi föl a telefonját. Fölhívtuk Ádám Ottót, aki a következő bölcs utasítást adta: négyen menjünk ki a lakására, valaki, akinek van autója, Mensáros Laci, egy kolléganő és egy műszaki. Én vezettem, Nagy Anna, Mensáros és Taub Pali jött, aki műszaki vezető volt akkor. A Fürst Sándor (ma Hollán Ernő) utcában lakott Edit, a második emeleten, becsöngettünk, nem nyitott ajtót. Laci benézett a kulcslyukon, aztán a levélnyíláson. Sápadtan ült le a lépcsőre. Én is benéztem. A fenti kulcslyukon egy elfordított női fej sziluettjét látta, a lenti levélnyíláson pedig a levegőben a függő két lábat. A többiek is benéztek. Hívtuk a rendőrséget, a mentőket. A jéghideg lépcsőházban ültünk, remegtünk, gyanítottuk, hogy hinni kell a szemünknek. A rendőrök feltörték a bejárati ajtót, a mentők levágták Editet a kötélről, amivel az ajtót áthidaló könyvespolcra felakasztotta magát. Órák óta halott volt. A kis garzonlakásban egy halálra véglegesen elszánt ember nyomait találtuk: búcsúlevelet, gyógyszeres fiolákat, zsilettpengéket és sok alvadt vért. A vérnyomok a fürdőszobába vezettek, ahol levágta a fregoli kötelét.”

A ház falán egyébként Gálvölgyi János kezdeményezésére, 2002-ben, Domján Edit halálának 30. évfordulója alkalmából állítottak emléktáblát.

Domján Edit és Szécsi Pál tragikus szerelméről Kadarkai Endre Felfelé zuhanás című podcastjében is megemlékeztek:

Forrrás: We Love Budapest

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás