promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elsöprő szám, ennyien nézték valójában a magyar EB-meccseket
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, pontosan hányan nézték a magyar EB-meccseket, elképesztő az eredmény.

Magyarország számára véget ért az idei Európa-bajnokság, miután szerdán Grúzia megverte Portugáliát. Ez egy igen váratlan fordulat volt az EB-n, még azokat a külföldi oldalakat is meglepte a grúzok győzelme, akik már elkönyvelték a hétfői magyar-portugál nyolcaddöntőt. Szoboszlai Dominikék tehát két vesztes, és egy győztes mérkőzéssel zárták a sporteseményt, de vajon hányan nézték a meccseket?

Elsöprő számokat hoztak nyilvánosságra, ugyanis kiderült, hogy milyen nézettsége volt a magyar EB-meccseknek a televízióban.

Először a Magyarország-Svájc mérkőzést közvetítették élőben az M4 Sporton, ami rögtön elképesztően magas számokat produkált. Ez a közvetítés mind a teljes lakosság, mind a kereskedelmileg kiemelt célcsoportban, a 18-49 éves korcsoportban a 24. hét legnézettebb műsora lett.

A teljes lakosságot tekintve 1,240 millióan nézték ezt a meccset a tévében.

A 25. héten sugározták élőben a Magyarország-Németország mérkőzést, amit természetesen még a svájciak ellen vívott mérkőzésnél is többen néztek; természetesen minden vele egy sávban futó műsort simán megvert, ami az RTL-en és a TV2-n ment.

A teljes lakosságból összesen 1,403 millió néző figyelte az eseményeket.

Nyilván a két vesztes meccs után még nagyobb figyelmet kapott a magyarok számára kiemelten fontos mérkőzés, amit a skótok ellen játszottunk. Ez volt az Európa-bajnokság egyik nagy fordulata, hiszen egészen a 100. percig 0:0 volt az eredmény, aztán Csoboth Kevin az utolsó másodpercekben szenzációs gólt lőtt, amivel 3 pontot szerzett a válogatottnak.

A meccs után Kevin megkapta azt a kérdést az M4 Sporttól, hogy kapott-e emiatt valamilyen jutalmat vagy különösebb bánásmódot a csapattól. Csoboth eleinte nem válaszolt, csak kérdőn oldalra nézett, és valaki a balján azt mondta neki, hogy elmesélheti, mi történt a benzinkúton hazafelé; mondani sem kell, hogy olyan történetet mesélt el, amit a riporterek sem bírtak ki nevetés nélkül.


A magyar-skót Európa-bajnokság meccs nézettsége hihetetlenül elsöprő számokat produkált, és ezzel egy igen komoly rekordot állított fel. Döbbenetes belegondolni, hogy 1 millió 780 ezren nézték élőben a televízióban Csoboth Kevin első gólját, amit a magyar válogatottban lőtt.

De miért is rekord ez?

Ha a teljes lakosságot nézzük, akkor kijelenthető, hogy az elmúlt 5 évben soha, egyetlen egy műsort sem néztek ilyen sokan, mint ezt a meccset (nem sportközvetítést kell érteni, hanem minden műsort, amit ebben az 5 évben a televízióban adtak): Emellett 2017 és 2019 között sem volt ennél nézettebb közvetítés, tehát Szoboszlai Dominikék idei utolsó EB-mérkőzése produkálta a legnagyobb nézettséget a 2016-os Európa-bajnokság Magyarország-Belgium meccse óta, amit akkor 2,7 millióan néztek.

(SorozatWiki)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás