promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Bujtor István özvegye most döntött: 15 év után megteszi férje nélkül, mind ez idáig képtelen volt rá

Bujtor István özvegye most döntött: 15 év után megteszi férje nélkül, mind ez idáig képtelen volt rá

Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions

Bujtor István özvegye eddig képtelen volt megtenni férje nélkül, most ez egy kivételes alkalom lesz.

Idén is megrendezik a Bujtor Istvánról elnevezett filmfesztivált, amit ebben az évben augusztus 22. és 25. között tartanak Keszthelyen. A versenyprogramot a napokban jelentették be, 85 film jutott be az eseményre. A filmfesztivál fővédnöke Bujtor István özvegye, Judit, aki maga is jelen lesz az eseményen, és meg fogja nézni a levetített Ötvös Csöpi-filmeket. Ez egy kivételes alkalom lesz az életében, ugyanis amióta Bujtor István elhunyt, egyszer sem volt képes arra, hogy végig ülje férje klasszikusait.

Judit a Blikk-nek elmondta, hogy az elmúlt 15 évben - amióta Bujtor István nincs vele - soha nem nézte meg önszántából férje filmjeit, mert neki ezek a szívében és az agyában vannak. Amikor a tévében is adják valamelyik Ötvös Csöpi-alkotást, akkor is mindig elkapcsol arról a csatornáról, mert még mindig túl fájdalmas neki úgy látni, hogy már nincs mellette. Bujtor özvegye elmondta, hogy a férje elvesztése okozta sebeket soha nem lehet begyógyítani, éppen ezért véleménye szerint hazugság, hogy majd az idő segít és könnyebb lesz; számára csak egyre rosszabb.

Juditnak még most is István körül forog az egész élete, küldetésének érzi, hogy őrizze és tovább vigye hitvese emlékét és munkásságát, ezért is tartja fontosnak, hogy minden évben megrendezzék a róla elnevezett filmfesztivált is. Hozzátette, hogy ő maga sosem vette ki a részét férje filmjeinek munkáiból, sosem járt ki a forgatásokra, mert nem akarta ezzel plusz nyomás alá helyezni őt. Egyedül a teniszversenyeire járt ki, hogy szurkoljon neki, de a munkájába soha sem szólt bele.

Bujtor filmezett, Judit egy utazási irodát vezetett, aztán amikor hazaértek, nap végén mindketten elmondták, mi történt velük aznap. Amikor pedig elkészült egy-egy újabb film, akkor mindig büszke volt a férjére, mert elképesztő tehetség lakozott benne.

Az augusztusi filmfesztiválon egyébként nem csak filmeket nézhetnek majd a látogatók, de többek között Bujtor István kedvenc ételeit is megkóstolhatják majd. Özvegye, Judit elárulta, hogy férje nagyon szerette a magyarok ételeket: a pörkölt, a töltött káposzta, és a paprikás krumpli bográcsban volt a kedvence. Felesége hiába próbálta a súlyproblémák miatt átszoktatni a francia konyhára, nem nagyon sikerült, de azért nagyon figyelt férje egészségére.

„Sportember volt, vitorlázott, teniszezett, rajta nem lehetett túlsúly. Hatalmas, izmos ember volt egy deka felesleg nélkül, amit én próbáltam mederben tartani nála”

- fogalmazott Judit.