promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor is szerepelt Bujtor István egyik filmjében, elképesztő mit játszik benne a miniszterelnök
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor 20 évesen vállalta be ezt a filmszerepet.

Orbán Viktor fiatalkoráról köztudott, hogy miután 1981-ben leérettségizett a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályának tanulójaként, beállt sorkatonának, és 1982-ig Zalaegerszegen szolgált. Ezt követően jogot tanult az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahol 1987-ben diplomázott. Azonban ez az időszak számára nem csak a tanulásból és a katonaságból állt, kevesen tudják, hogy

Magyarország miniszterelnöke annak idején Bujtor István egyik filmjében is szerepelt, mégpedig az 1983-ban bemutatott Szegény Dzsoni és Árnika című alkotásban, amiben Ipiapacs rablóbandájának egyik tagját játszotta 20 évesen.

Annak idején merész vállalásnak számított, hogy valaki megpróbálja megfilmesíteni Lázár Ervin regényeit, hiszen a Kossuth-díjas író világának adaptálása egy rutinos alkotó számára is komoly kihívás lenne, Sólyom Andrásnak pedig ez volt az első rendezése, ráadásul elég szűkös költségvetéssel kellett gazdálkodniuk. Mivel kevés volt a pénz, Sólyom a kreatív helyszínválasztással és az absztrakt díszletekkel próbált meg trükközni, de ez nem teljesen sikerült, ennek ellenére a nézőközönség szerette a filmet (összesen 584 ezer jegyet adtak el rá), míg külföldön díjat is nyert.

Sólyom András nagyon kedvelte Lázár Ervin könyveit, már a diplomafilmjét is egy novellájából készítette. Mikor forgatókönyvet írt a Szegény Dzsoni és Árnika regényből, szöveghűen akarta követni a cselekményt, ugyanakkor újított egy kicsit azzal, hogy Dzsoni és Árnika nagy utazását a kosztümös kalandfilmek eszköztárával ruházta fel, de merített a western, a burleszk, a sportfilmek, és még a horror műfajából is.


A történet szerint a fiatal Dzsoni (Puskás Tamás) a világ legszabadabb és legszegényebb emberének vallja magát. Kötöttségek nélkül vándorol a világban, mígnem a Százarcú Boszorka (Törőcsik Mari) birodalmához ér, aki megpróbálja elátkozni. Ekkor még sikerül elmenekülnie, és közben találkozik Árnikával (Nyertes Zsuzsa), a bölcs Östör király (Bujtor István) szépséges lányával. A két fiatal azonnal egymásba szeret, az uralkodó áldását is adja rájuk, egy feltétellel: Dzsoninak féléves vándorútra kell mennie, hogy kiderüljön, szerelmük kiállja-e az idő próbáját. A fiú visszatér, a lány megvárta, a lakodalom azonban meghiúsul, mert a gonosz boszorka elvarázsolja őket, és egyiküknek mindig kacsaként kell élnie. Dzsoni és Árnika elindul, hogy a világ végén megkeresse Ajahtan Kutarbani királyt, aki talán tudna segíteni rajtuk.

Látható, hogy milyen nagy színészek szerepeltek Sólyom első nagyfilmjében, de szükség volt még egy roma focicsapatra is, ami rablókból állt. Statisztákat kerestek, és így jött a képbe Orbán Viktor, akiről nem tudni, hogy került a produkcióba, de ez az egyetlen játékfilm, amiben szerepet vállalt. Orbánnak nincs szövege a jeleneteiben, csak fociznia kell.

Alább meg tudjátok nézni a miniszterelnök összes jelenetét a filmben, egyes pillanatokban be van lassítva, hogy jól szemügyre tudjátok venni a 20 éves Orbán Viktort.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás