promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bujtor Istvánt szakáll nélkül még nem láttad: ritka felvétel került elő halhatatlan legendáinkról
Borítókép:  Youtube/MTVA Archívum
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennap fordul elő egy családban, hogy három testvér, akik közül mindenki elképesztő karriert fut be, három különböző vezetéknevet viseljen, a Latinovits-Bujtor-Frenreisz fivéreknél azonban pontosan ez történt.

A három híres testvér édesanyja közös. Gundel Katalin első házasságából 1931-ben született meg a káésőbbi színészóriás Latinovits Zoltán, akinek az édesapja nem sokkal ezután elhagyta a családot.

Latinovits édesanyja később feleségül ment Frenreisz István orvoshoz, tőle született még két fia, 1942-ben István, majd 1946-ban Károly. Ők ketten tehát édestestvérek, a szintán színészi ambíciókkal rendelkező István azonban Keleti Márton filmrendező tanácsára első filmszerepe idején apai dédanyja után a Bujtor nevet vette fel. Ezért ismerjük ma már mindannyian Bujtor István néven.

A három testvér, bár a vezetéknevük különböző, nagyon szoros viszonyt ápoltak egymással, ami már egy 1966-os tévéjátékból is kiderült. Latinovits Zoltán ekkor már befutott színész volt, hasonlóan Bujtor Istvánhoz, bár ő még a pályája elején járt. A Skorpió zenekar későbbi legendája Freinreisz Károly pedig mindössze 20 éves volt a felvétel idején, de már akkor következetesen készült a zenei pályára.

A korábbi M1-en bemutatott videó igazi kuriózumnak számít, hiszen sem előtte, sem később nem láthattuk így a három testvért. A felvételen látható beszélgetésből egyébként kiderül többek között az is, hogy Latinovits nem is színésznek, hanem építészmérnöknek készült, hogyan lett Bujtor István válogatott kosárlabdázóból végül filmszínész, valamint hogy hogyan készült a zenei pályára már egészen fiatalkorában Freinreisz Károly.

A három testvér a rövid beszélgetés után egy közös dalt is elénekelt együtt, ami az addigi életük történetét meséli el, egészen különleges módon. Éppen olyan módon, hogy aki egyszer is megnézi bizonyára soha nem fogja azt elfelejteni.

A három testvér közül sajnos ketten már nem élnek, Latinovits Zoltán mindössze 45, Bujtor István pedig 67 évesen hagyta itt a földi létet. Testvérei korai haláláról, Frenreisz Károly, a Skorpió zenekar frontembere nemrégiben adott interjújában mesélt.

Értelmetlen volt a haláluk, nagyon közel álltunk egymáshoz, nehéz volt elengednem őket

– vallotta be a Best magazinnak adott interjújában nemrégiben el a rockzenész.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás