promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghan Markle olyat mondott Magyarországról, amire felkapja a fejét azonnal a magyarok többsége
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hercegné igazán szívbéli üzenetet küldött a magyar fővárosnak.

A brit királyi család kapcsán az elmúlt időszakban elsősorban a betegségekről szóló hírek voltak a napirenden. Mivel a Buckingham-palota a témával kapcsolatban nem közöl bővebb információt, így az újságok fókuszában az áll, hogy III. Károly király és Katalin hercegné betegségét illetően olyan forrásokat szólítsanak meg, akik közel állnak a brit királyi család tagjaihoz, vagy éppen egyéb jelekből próbálják kisilabizálni azt, hogy mi történhet a kezelésben.

A brit királyi család számunkra még közelebbi is lehet, hiszen a család ősanyja magyar volt, egy erdélyi gróf leánya, aki kalandos körülmények között ment hozzá egy angol nemeshez. Később az ő leszármazottjaik kerültek a brit trónra, és elsősorban III. Károly esetén nagyon erős a kapcsolódás a magyar végekhez, elsősorban pedig Erdélyhez, ahová a király évente ellátogat a saját birtokaira. Harry hercegnél és Vilmosnál ez már nem figyelhető meg annyira.

III. Károly ismeri a történelmünket, ismeri a nagy magyar dolgokat és hírességeket is, és az Erdély-szeretet miatt magyarul is tud néhány szót, mondatot és kifejezést is, amelyet meg is csillogtatott akkor, amikor üzent Magyarországra.

Ám nemcsak ő beszélt elragadtatással Magyarországról a brit királyi családból, hanem Meghan Markle is, aki több képet is posztolt arról az időszakról, amikor bizony hazánkban járt 11 évvel ezelőtt. A Hősök teréről is közölt képet.

De mit is írt Magyarországról?

A blogjában, amiről a Joy is beszámolt, arról írt Meghan Markle, hogy egy film forgatása miatt került Budapestre, és ezt a várost olyannyira megszerette rövid idő alatt, hogy azt írta, hogy Budapestet egy hónapon át otthonának nevezhette. Meghan amúgy Budapestet úgy is emlegeti, mint a Duna göngye, és az egyik legcsodálatosabb városként írja le, ahová valaha is ellátogatott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás