promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy amerikai nő lesokkolt Magyarországtól, olyat mondott, ami példátlan
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezt hallani kell, tényleg.

Általában nagyon figyelünk arra, hogy észrevegyük a külföldi lapokban Magyarországgal kapcsolatos kisebb vagy nagyobb hibákat, tévedéseket, elszólásokat és képi hibákat. Emiatt gyakran visszanézzük a felvételeket, hogy képkockáról képkockára elemezzük az adott videót, hátha találunk valami olyasmit, amit csak mi veszünk észre.

Ám már megszokhattuk korábban.

Vannak visszatérő hibák Magyarországgal kapcsolatban.

Például Budapest fővárosunk nevét gyakran összekeverik Bukaresttel, Románia fővárosával. Ez az egyik leggyakoribb tévedés, és sokszor előfordult már, különösen focimeccsek során. Ám van rengeteg olyan vicc, és még játékfilmekben is alkalmazzák ezen két város nevének az összekeverését, hiszen tényleg kísértetiesen hasonlítanak egymásra.

Van egy hiba, amely mind fölött áll.

És persze nagyon szórakoztató is.

Az interneten az egyik legnézettebb földrajzi baki Magyarországgal kapcsolatban az, amikor egy kvízműsorban Budapest nevét kérdezik, hogy melyik európai ország fővárosa. A reakció igazán megdöbbentő volt, hiszen a versenyzőt leginkább az sokkolta, hogy Európa nem egy ország. A műsorban természetesen fagyos hangulat uralkodik a kis diskurzus kapcsán, a nő azonban egymásra dobálja csak folyamatosan az érdekességeket.

A játékban amúgy ezt a földrajzi kérdést olyan kérdésnek mondják, amely egy harmadik osztályos földrajzi kérdés.

Íme a reakciók a videóban, érdemes nézni azt is, ahogy a játékos megkapja a kérdést:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás