promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus baki Magyarországról Amerikában, tízmilliók látták a jelenetet, amikor az Agymenők sztárja Budapest zászlajáról beszélt rosszul
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon érdekes baki történt a népszerű amerikai sorozatban.

Az amerikai sorozatok tele vannak magyar érdekességekkel, nevekkel, utalásokkal, helyszínnevekkel és persze, mint lenni szokás, néha bakikkal is. Sok hollywoodi filmben vannak magyar párbeszédek, vagy éppen elhangzik benne magyar szöveg, merthogy magyar szereplő beszél. Például A múmia című Brendan Fraser főszereplésével készült filmben is vannak

magyar káromkodások.

Merthogy az egyik kevésbé pozitív szereplő magyar származású, Beni ugyanis a filmben is úgy szerepel, és ezt többek között ő is elmonda, hogy Budapestről származik. Ha pedig éppen nem szinkronosan nézzük a filmet, akkor néha hallhatjuk is, hogy Beni bizony magyarul káromkodik, az egyik leghíresebb káromkodását pedig sokszor fel is hozzák példaként.

Aztán vannak a híres bakik is, amelyek már egy másik kategóriába tartoznak, Magyarországgal kapcsolatban elsősorban külföldi műsorokban találkozhattunk ilyenekkel, mint például abban a híres adásban is, amelyet a YouTube nagyon sokszor idéz, illetve magyar bakikkal foglalkozó cikkek is rengetegszer citálják. A műsorban azt a kérdést tették fel, hogy melyik európai ország fővárosa Budapest. A választ nem tudta a játékos, de nagyon meglepődött azon is, hogy Európa nem egy ország.

És hogy érhet össze baki és Magyarország?

Például az Agymenők című sorozatban az egyik főhős Sheldon veszi elő Budapestet az egyik részben, és zászlókat mutogat fel azzal kapcsolatban, hogy a város két különálló város egyesítéséből született, majd előjön hirtelen a magyar zászló is, azaz előjönne, csak éppen a színek nem stimmelnek, illetve az sem, hogy minek is a zászlója az előhúzott.

Amúgy érdekes adalék, hogy Sheldon imádja a Rubik-kockát a szerepe szerint, és Rubik Ernő neve nagyon sokszor előjön a műsorban, többek között Rubik Ernőt mondja akkor is Sheldon, amikor megkérdezik tőle, hogy kit hozna magával Penny és Leonard esküvőjére. De más kontextusban is sokszor előjön a szériában a legendás magyar, Rubik Ernő neve.

Íme a híres zászlós-bakis jelenet a 10. évad 7. részéből:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás