promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 85 éves Terence Hillről szürreális dolog derült ki, közel 50 évig várt erre a legendás színész, nagyot néztek az olaszok, mikor először meghallották
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Terence Hill évtizedeken keresztül nem beszélt a saját anyanyelvén a filmjeiben, és ennek is megvan az oka.

Kevés külföldi sztárért rajonganak annyira Magyarországon, mint Bud Spencerért és Terence Hill-ért. A Don Matteo sztárja is megfordult már hazánkban, például amikor forgattak vele egy reklámfilmet, amiben Nagy Ervinnek volt egy közös jelenete a pofonosztóval. Mind Spencert, mind Hill-t gyakorlatilag nagyobb rajongás övezi hazánkban, mint az anyaországban, Olaszországban, nem telik el úgy hét, hogy az RTL valamelyik csatornáján ne adnák le az olasz színészek egy-egy különálló, vagy közös filmjét.

A Duna TV-n pedig a Don Matteo sorozatot sugározták nagy sikerrel, ami egy komoly mérföldkőnek számított Terence Hill karrierjében - nem mellesleg ez az a sorozat, amiben még Szabó Zsófi is szinkronizált.

Ugyanis ez volt az a produkció, amiben Terence Hill először szólalt meg a saját anyanyelvén; előtte közel 50 évig egyetlen egyszer sem beszélt olaszul, vagyis az olaszországi rajongók akkor először hallhatták filmben vagy sorozatban először Terence Hill-t az igazi hangján.

(Fotó: Facebook)

Maga az oka egyébként egészen szürreális, merthogy minden olyan filmet, amit külföldön angol nyelven forgattak, természetesen leszinkronizáltak olasz nyelvre, mikor bemutatták őket Olaszországban, ehhez viszont érhetetlen módon nem Terence Hill-t kérték fel, hanem egy másik olasz színészt. Azért az elég furcsa, hogy a világ egyik leghíresebb olasz színésze nem az eredeti hangján szólal meg egy olasz szinkronos filmben, és csak a 2000-es évek legelején ismerték meg az igazi hangját a Don Matteo-ban. Minden bizonnyal egyébként pénzügyi okai voltak annak, hogy nem ő szinkronizálta saját magát, valószínűleg egyik szinkronstúdió sem tudta volna megfizetni azt a pénzt, amit a színész kért volna a munkáért.

Ez volt az első jelenet, amiben Terence Hill feltűnik a Dona Matteo című sorozatban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás