promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világhírű pornósztár csavarta el Terence Hill fejét a Bűnvadászok-ban, az egzotikus szépségű Laura Gemser felnőttfilmesként lett ismert
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Bűnvadászok szendelelkű Susy Lee-je világhírű szexszimbólum volt, mikor bekerült Bud Spencer és Terence Hill filmjébe.

1977-ben mutatták be Bud Spencer és Terence Hill egyik lejobb közös filmjét, a Bűnvadászok-at. Ennek egyik mellékszereplője a végtelenül csinos és szendelelkű Susy Lee, aki mindig a tiszteletre méltó nagyapa szavait fordította a pofonosztó párosnak. Laura Gemser 26 éves volt, mikor a Bűnvadászok-at forgatták, viszont már ilyen fiatalon világhírű volt, ugyanis a '70-es években több szexfilmben is szerepelt.

Laura Gemser belga és holland szexmagazinokban kezdte fotómodell-karrierjét, és nagyon hamar ismertségre tett szerint az egzotikus külseje és a nyúlánk termete miatt. Az indonéziai születésű, holland állampolgárságú modell az 1970-es években költözött Olaszországba, és hamarosan megkapta első filmszerepét, Janine alakítását Pier Ludovico Pavoni rendező Amore libero - Free Love című, igen szabados szexfilmjében.

A nagy áttörést viszont az 1975-ben bemutatott Emmanuelle 2. hozta meg, amiben Laura Gemser az egzotikus masszőzt alakította. Igaz, ez egy kicsi mellékszerep volt csupán, de a fiatal szépség Sylvia Kristellel forgatott közös szexjelenetével egy csapásra ismertté tette nevét; később a film képei megjelentek a Playboy magazinban is.

Ez volt az a pont, amikor Laura számára megnyílt a softcore szexfilm-üzletág. Még abban az évben elkészült a Bitto Albertini olasz rendező Fekete Emanuelle című szexfilmje, amiben már ő kapta a főszerepet a német Karin Schubert mellett. Ezzel kapcsolatos érdekesség, hogy Albertini az Emmanuelle 2. mellékszerepéből alkotta meg a Fekete Emanuelle-t (szerzői jogi megfontolásokból következetesen egy m-mel írva - a szerk.), ami tulajdonképpen a francia Emmanuelle-filmek olasz konkurenciája volt.


A Fekete Emanuelle-filmek címszereplője egy szabadúszó és szabadelvű fényképésznő, aki körbeutazza a világot, új fotótémákat, modelleket, kalandokat keresve, közben új szexuális tapasztalatokat szerez. Albertini nemcsak egy sikeres kultuszfigurát alkotott, de ez az alakítás meghozta Laura számára a világhírt is.

A fiatal színésznő a Fekete Emanuelle-ben szerepelt először együtt a nála 18 évvel idősebb Gabriele Tintivel, aki később a férje lett.

A '70-es években nagyon sok Emanuelle-film készült: ezekben Laura és a többi szereplő szélsőségesen erotikus és gátlástalan szexjeleneteket mutatott be, bár a kamera nem mutatott meg minden részletet. Laura szerepelt a Fekete Emanuelle cenzúrázatlan, hardcore változataiban is, bár mind ő maga, mind a filmkészítők váltig állítják, hogy hardcore "műveletekben" Laura nem vett részt, azokba más színésznőkkel felvett közeli hardcore inzerteket vágtak bele. Ezeket a jeleneteket természetesen teljesen kicenzúrázták, mikor a filmeket a Cinemax előfizetéses kábeltévén sugározták az Egyesült Államokban.

Az 1980-as évek tinédzserei számára Laura Gemser volt a legkedveltebb pornósztár.

Természetesen nem csak szexfilmekben szerepelt, hiszen ott volt az Elátkozottak utazása című filmdráma, a Bűnvadászok, amiben Bud Spencerrel és Terence Hillel együtt játszott, vagy az 1990-es Metamorfózis című horror, amiben egy prostituáltat alakított. Utolsó filmje, amelyben szerepet vállalt, Joe D’Amato Passion’s Flower című játékfilmje volt, amelyet 1994-ben mutattak be Dél-Koreában.

Bár filmjei révén igazi szexszimbólummá vált, mégsem akarta ezt csinálni az örökkévalóságig: a filmszereplés mellett saját tanult szakmáját is gyakorolta, ami a jelmeztervezés volt. Legutóbbi filmje, amelynek jelmezeit ő tervezte, Joe D’Amato 1990-ben bemutatott Troll 2 c. fantasztikus horrorfilmje volt.

Laura Gemser az 1990-es évek elején teljesen visszavonult, azóta is Olaszországban él. A színész-jelmeztervező idén októberben lesz 74 éves.

(Forrás és fotó: Wikipédia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás