promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szabó Zsófi ezt is bevállalta Terence Hill kedvéért, nagyot néztek a rajongók, mikor megtudták az igazságot a műsorvezetőről
Borítókép:  rtl.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szabó Zsófiról kevesen tudják, hogy Terence Hill-hez is van kötődése.

Szabó Zsófi igen sokoldalú személyiség. Ugyan sokan műsorvezetőként ismerik őt, valójában színészként is tevékenykedik; hozzá kell tenni, ritkán fordul elő, hogy valamilyen szerepre felkérik őt. Ha vetünk egy pillantást az IMDb-oldalára, láthatjuk, hogy nem bővelkedik színészi kreditekben.

Első szerepét a 2007-es Tavasz, nyár, ősz című TV-filmben kapta, majd a TV2-n egykor nagy sikerrel futott Jóban Rosszban-ban láthattuk őt. A 2015-ben bemutatott U-fájlok 4: A testrabló című, egyébként abszolút ismeretlen TV-filmben egy név nélküli, csupán számot viselő áldozat karakterét osztották rá. Ugyanebben az évben egyetlen epizódban tűnt fel a Válótársak című sorozatban, majd egészen 2022-ig semmiben nem szerepelt.

Mondhatjuk, hogy 2015 után már csak az RTL sorozataiba kérték fel, ha úgy látták, hogy van olyan szerep, ami Zsófira illik. A Válótársak után a Hotel Margaret-ben lett Szonja, és itt már 21 epizódban is felbukkant; sokszor hiányos öltözetű jelenetekben.


Legutóbb a Mellékhatás egyik részében játszott egy Dorina nevű karaktert, de azóta nem bővült a színészi referenciája. Szabó Zsófiról kevesen tudják, hogy többször szinkronizált már. Összesen három produkció magyar változatának munkálataiban vett részt - ebből kettőről szélesebb körben tudnak az emberek, míg a legelső szinkronmunkáját alig ismeri valaki, pedig mondhatjuk, hogy arra lehet a legbüszkébb.

Szabó Zsófi ugyanis nemcsak Törpilla hangja volt a Hupikék törpikék élőszereplős változatában, illetve Lola nyuszié a Space Jam - Új kezdet című filmben, hanem egyszer Tamara Tunovát is szinkronizálta; de nem is ez az érdekes az egészben, hanem az, hogy miben.

Zsófi ugyanis a Hupikék törpikék és a Bolondos dallamok világa után egy nagysikerű olasz krimisorozathoz adta a hangját, ami itthon is nagyon gyorsan komoly népszerűségre tett szert. A magyar televízióban az M1, az AXN Crime, a Duna, és a Prime vetítette Terence Hill sorozatát, a Don Matteo-t, aminek legutolsó, 13. évadját 2022. márciusában mutatták be Olaszországban.

A sorozat alaptörténete szerint 1999-ben Don Matteo Bondini (Terence Hill) katolikus pap, miután sok évet töltött külföldön misszionáriusként, visszatért szülőföldjére, Umbriába, és a gubbiói San Giovanni Battista plébánosa lett, amit barátjának, Guido püspöknek köszönhetően kapott meg. Később a spoletói Sant'Eufemia plébánosa lett. Cecchini marsallal való barátságának és együttműködésének köszönhetően a pap foglalkozik a carabinierik által követett ügyekkel, és gyakran segít megoldani azokat egy-egy döntő nyomnak köszönhetően, amelyhez néha veleszületett megérzései révén jut el.

A Don Matteo 7. évadjának 4. része, A névtelen lány címet viselő epizód az, amiben hallhatjuk Szabó Zsófi hangját, ugyanis ő volt a névtelen lány, Celeste magyar hangja.

Akik ismerik a sorozatot, és látták a szóban forgó részt, emlékezhetnek rá, hogy Don Matteo egy teljesen kimerült, zavart lányt talál egyik reggel a templomlépcsőn. A lány nem emlékszik semmire, még a nevére sem. Ruháján vérfoltok vannak, és állandóan rémálmok gyötrik. Ebben a részben Terence Hill-ék arra keresik a választ, hogy ki lehet a titokzatos lány, és mi vagy ki elől menekülhet.

A sorozatban egyébként ugyanúgy Ujréti László adja Terence Hill magyar hangját. Az alábbi videóban bele is tudtok nézni, hogyan készült a Don Matteo szinkronja:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás