promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Na, ne! Terence Hill nem önként hagyja ott Don Matteo szerepét – a legenda beolvasott a stábnak
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Húsz év és tizenkét évad után egy kicsit méltóbb befejezésre számított.

A bunyókirály Terence Hill idős korára megszelídült, és 2000-ben a bűnügyeket fifikásan megoldó plébános, Don Matteo bőrébe bújt. A nevet is ő választotta, a Matteo (vagyis Máté) név Isten ajándékát jelenti.

Nemrég a 82 éves olasz színész bejelentette, hogy egyszerűen több időt szeretne a családjával tölteni, ezért a 13. évadtól új plébános, a Raoul Bova által alakított Don Massimo érkezik főszereplőként. Pedig a nézők elképesztően imádják Terence Hillt, még a 12. évad epizódjai is rendre 7 millió embert ültettek a képernyők elé.

Az eredeti terv egyébként az volt, hogy az lesz az utolsó évad, ám a hihetetlen népszerűséget nem akarták kihasználatlanul hagyni az alkotók. Terence Hill tehát 255 rész után távozik, ám a legfrissebb nyilatkozata szerint ez nem kizárólag a saját döntése volt.

„Nem azért hagyom el a sorozatot, mert el akartam hagyni. Kértem, hogy változtassunk, forgassunk csak 4 részt évente, mint például a Montalbano esetében teszik, ne pedig 10, 12 vagy akár 16 epizódot. Attól is tartottam, hogy ha többet forgatunk, az a minőség rovására mehet. Most évente 9 hónapomat veszi el a Don Matteo, mert a készítőknek szükségük van a pénzre”

– szólt be az idős színész a producereknek, arra viszont ügyelt, hogy az utódát ne bántsa meg. Kiemelte, hogy Raoul Bovát évek óta ismeri, jóban vannak, a Disney-féle Herkules rajzfilmet is együtt szinkronizálták annak idején. Az általa megformált karakter sorsáról pedig csak annyit árult el, hogy nem lesz könnyes búcsú, Don Matteo egyszerűen csak eltűnik a színről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás